Театральний фестиваль “Монологи над Ужем” стартував в Ужгороді

Сьогодні в Ужгородському коледжі культури і мистецтв відбулося урочисте відкриття Міжнародного театрального фестивалю “Монологи над Ужем”.

На сцені вишу пройшла перша вистава – моновистава «Жовте обличчя» за мотивами однойменного оповідання Артура Конан Дойла. Головну роль зіграла польською мовою акторка Віра Градюк.

Директор Ужгородського коледжу культури і мистецтв Наталія Шетеля звернулася до учасників фестивалю з такими словами:

Шановні друзі! Шановні учасники та гості Міжнародного театрального фестивалю моновистав «Монологи над Ужем»!
Рада вітати вас на першій сцені цьогорічного театрального дійства, яке вже стало яскравою окрасою культурного кластеру нашого краю!

Перша спеціальна театральна споруда з’явилася в Ужгороді у далекому 1907-му році. Її збудували для гастролюючих антрепренерських труп, що свідчить про давній інтерес закарпатців до театрального мистецтва.
Перший власний професійний театр запрацював тут у 1921-му році. І з того часу театральне мистецтво тісно пов’язане з життям древнього міста, 1126-ту річницю якого ми відмічаємо теж цими днями.

Символічно, що Ужгород, давнє перехрестя європейських шляхів, став домівкою такого унікального театрального фестивалю. Ми вдячні, що своїми талантами ви придали нашому місту ще один високий рівень мистецького життя.
Всі вистави, які цими днями побачить Ужгород, залишать свій слід в пам’яті поціновувачів театральної сцени.
А наша маленька, але дуже важлива для наслідування культурних здобутків новими поколіннями сцена, особливо вдячна фестивалю за честь розпочати вистави, що стануть справжнім святом для багатьох вдячних глядачів.

Творчих успіхів вам! Великої театральної насолоди нашому місту! В добру путь!

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *