Categories Новини

Споживачам газу Закарпатської області необхідно передавати показання лічильника на 1 число

Вчасне надання показань лічильника газу є запорукою коректного розрахунку плати за спожитий ресурс. Для відображення фактичного споживання природного газу в платіжному документі мешканцям Закарпатської області необхідно щомісяця, станом на 1 число, фіксувати показання приладів обліку та передавати їх до газових господарств. Для того, щоб зробити це найбільш зручним способом ми радимо скористатись web-сервісом «Особистий кабінет» на сайті 104.ua

      Згідно з новим Кодексом газорозподільних систем, затвердженого Постановою НКРЕКП № 2494 від 30.09.2015 року, споживач зобов`язаний щомісяця, станом на 1-ше число, самостійно фіксувати показання приладу обліку газу і надавати інформацію газорозподільній компанії. Аби зафіксовані дані правильно відобразились в платіжці, їх треба передавати якомога оперативніше

«Обчислення розміру плати у кожному конкретному випадку здійснюється автоматизовано, у відповідності до наданих споживачем показань лічильника. За їх відсутності нарахування здійснюються згідно з алгоритмом, що визначається на рівні планового місячного об’єму споживання на відповідний період та розраховується, виходячи з групи споживання побутового споживача. Відтак, вчасна передача інформації про обсяги спожитого енергоресурсу мінімізує наявність неточностей при розрахунку оплати. Саме тому дуже важливо вчасно передати фактичні показання лічильника. Скориставшись новим web-сервісом «Особистий кабінет» здійснити передачу фактичних показань можна практично миттєво, при цьому з’являється можливість самостійно переконатись, що фактичний обсяг спожитого газу зараховано на особовий рахунок»,зазначив заступник голови правління з обліку газу ПАТ «Закарпатгаз» Олександр Голуб.

 

Передати показання приладу обліку можна у будь-який зручний для споживача спосіб:

–       через «Особистий кабінет», зареєструвавшись на сайті http://104.ua;

–       за допомогою контакт-центру ПАТ «Закарпатгаз»: тел. (0312) 48-83-04;

–       електронною поштою: е-mail: [email protected];

–       особисто звернувшись до оператора.

 

У подальшому наші клієнти зможуть переконатись у правильності обробки даних. Показання лічильника, відправлені споживачем з «Особистого кабінету», зараховуються на особовий рахунок у той же день, а обробка даних, переданих через контакт-центри, займатиме трохи більше часу.

Показання приладів обліку від споживачів прийматимуться ПАТ «Закарпатгаз» до 5 числа місяця, наступного за звітним. Втім ми просимо абонентів не зволікати і старатися надавати показання якомога оперативніше, адже для занесення їх в базу нашим операторам теж потрібен час.

Дисциплінованість при повідомленні фактичних показань лічильника та своєчасна оплата будуть вашою персональною гарантією економії часу, коректного обліку природного газу та суттєво зменшать кількість конфліктних ситуацій.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *