Скандал на стоматологічному факультеті ужгородського університету

ужнуНа стоматологічному факультеті УжНУ – скандал. Частина колективу хоче висловити недовіру в. о. декана, кандидата медичних наук, професора Євгена Костенко. За словами декана, він до сьогодні не знав про такі наміри.

Колектив стоматологічного факультету зібрався на засідання майже спонтанно: викладачі стверджували, що пізно були повідомлені про засідання та вимагали пояснень, з приводу чого таки воно проходить. Крім того, присутні не могли дійти згоди: збирається Вчена рада стоматологічного факультету, чи проводиться засідання трудового колективу.

Викладачі заслухали звіт в. о. декана стоматологічного факультету Євгена Костенко, який зазначив, що про наміри зняти його з посади дізнався тільки сьогодні і попросив вибачення за імпровізований звіт, оскільки «домашнього завдання його підготувати не було».

Ніякого голосування протягом більше півтори години так і не дочекалися, натомість у залі тривали палкі дискусії на підвищених тонах, виступаючі дозволяли собі різкі висловлювання та закиди в адресу один одного, лунали пропозиції «припинити балаган і покинути зал», однак, більша частина присутніх на це не наважилася.

Декана звинувачували у тому, що він «хоче перетворити факультет у стоматологічну клініку», говорили про безлад у навчальному процесі, його постійні поїздки та надлишкове сприяння студентам: Є. Костенко, ніби, перевів на наступний курс студентів, які не здали минулу сесію.

У залі точилися суперечки, розмови велися на підвищених тонах, часто промови виступаючих переривалися сміхом, звучали звинувачення у «бажанні заробити» і просуванні власних інтересів. Також деяким виступаючим не сподобалося, що декан Євген Костенко «приписує собі заслуги з видання журналу».

Присутні у залі так і не змогли домовитися, що треба проводити: засідання Вченої ради факультету, чи збори трудового колективу. Однак, деякі працівники вже мали з собою проект рішення  Вченої ради щодо ініціативи про зняття з посади в. о. декана стоматологічного факультету Є. Костенка.

Частина журналістів, пристуніх на засіданні, не витримала палких дискусій і суперечок і після півторагодинних викладацьких сварок покинули зал.

 zaholovok

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *