Рятувальники роз’яснюють ужгородцям, як вберегтися від пожежі в опалювальний сезон

ДСНСДізнатися більше про правила пожежної безпеки ніколи не буває зайвим.

Особливо взимку, характерною особливістю якої є збільшення кількості пожеж у житловому секторі. Зважаючи на це, 3 грудня представники Ужгородського міськрайонного відділу ДСНС організували інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення. Цього разу профілактичні бесіди провели з мешканцями багатоповерхових будинків на вул. Лавріщева, що в обласному центрі Закарпаття.

Рятувальники обійшли кілька десятків квартир і поговорили з їхніми власниками. Основну увагу при цьому звертали на дотримання правил пожежної безпеки при експлуатації опалювальних приладів. Тим, хто має вдома газове опалення, нагадали: користуватися треба лише справним котлом, обов’язково перевіривши роботу його газової автоматики. Крім цього, необхідно постійно наглядати за увімкненими газовими приладами і не підпускати до них дітей, а також у жодному разі не залишати поряд із опалювальним котлом або плитою одяг, дрова, інші легкозаймисті предмети й матеріали.

Громадян, які опалюють помешкання за допомогою електрики, представники ДСНС закликали обирати виключно сертифіковані прилади. Разом із тим, рятувальники розповіли ужгородцям, що заборонено розташовувати електричний обігрівач біля меблів або завісок, встановлювати його на підставки з легкозаймистих предметів, розташовувати прилад безпосередньо під розеткою, застосовувати пристрій із механічними ушкодженнями, вмикати багато електроприладів у подовжувач, накривати електрообігрівач і залишати його ввімкненим під час виходу з будинку.

Для того, аби люди краще запам’ятали почуті правила пожежної безпеки, рятувальники роздали їм спеціальні інформаційні матеріали. Ті ж, кого не було вдома, зможуть почитати рекомендації на листівках, розвішених у під’їздах багатоповерхівок, – пише У ДСНС України у Закарпатській області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *