Рухівці Закарпаття повернулись у правове поле

У конфлікті на Закарпатті поставлено крапку. Політрада НРУ своїм рішенням від 25.05.17 остаточно затвердила легітимність Конференції, що відбулась 21.05.17, на якій було прийнято рішення підтримати висунення на голову НРУ Віктора Кривенка та обрати керівником Закарпатської крайової організації Андрія Ялового.

Колишнє керівництво організації дискредитувало довіру до себе шляхом системного ігнорування Статуту, грубого невиконання розпоряджень центральних органів НРУ протягом останніх трьох років та відсутністю необхідних реєстрацій в органах юстиції, через що ними була втрачена законна юридична можливість участі у виборчих процесах.

За невиконання рішень центральних керівних органів Руху, в листопаді 2016 року Політрада Руху виключила з членів партії та позбавила посади голову Закарпатської обласної організації Габора Івана Івановича, а також винесла догани і припинила повноваження керівних органів. У зв’язку з обставинами, що тоді склалися, Політрада Руху поклала поточне керівництво обласної організації та проведення обласної Конференції на новостворений Оргкомітет. Також Оргкомітету було доручено скасувати, з дотриманням відповідних процедур, печатку колишнього керівництва та виготовити нову печатку і приступити до виконання основних функцій. Для вилучення вже недійсної печатки члени оргкомітету провели зустріч з колишнім керівництвом та активом організації. Пан Габор категорично відмовився здавати печатку, матеріали партійного обліку й списки дійсних членів організації. Також оргкомітет отримав категоричну відмову в співпраці з підготовки Конференції. 3Я

З огляду на обставини, Оргкомітет самостійно почав працювати з головами районних організацій Руху. Міжгірська, Воловецька, Свалявська, Ужгородська, Велико-Березнянська та Рахівська організації почали активну роботу, надали дійсні дані партійного обліку у відповідності до вимог Статуту, за участю членів Оргкомітету провели свої конференції та обрали делегатів на обласну конференцію НРУ.

Представники Тячівської та Виноградівської районних організацій партії не повідомляли оргкомітет про час проведення конференцій, члени Оркомітету не мали можливості бути присутніми на них. Оргкомітету були надані матеріали “конференції”, що не відповідають вимогам Статуту. Наразі Оргкомітет має у своєму розпорядженні юридичне підтвердження, що конференції в Тячеві та Виноградові не проводились. Спроба сфальсифікувати документи про проведення конференції була викрита.

Інші районні організації з Оргкомітетом не співпрацювали, в порушення вимог статуту про проведення власних конференцій Оргкомітет не повідомляли.

Оргкомітет відповідно до наданих йому Політрадою повноважень, провів обласну конференцію Закарпатської крайової організації НРУ, на якій був присутній керівник юридичного департаменту Апарату Центрального Проводу, що був делегований Політрадою НРУ для контролю за законністю проведення Конференції.

У Конференції взяли участь Міжгірська, Воловецька, Свалявська, Ужгородська, Велико-Березнянська і Рахівська організації та загалом 15 делегатів. На конференції були обрані нові керівні органи, делегати від області на з’їзд НРУ та прийняте одноголосне рішення підтримати висунення на голову НРУ Віктора Кривенка.

На жаль, пан Габор разом зі своїми прибічниками вкотре дискредитували себе і вкотре підставили ім’я Народного Руху під скандал, зробивши спробу організувати зрив офіційної Закарпатської обласної партійної конференції. Цю провокацію було зупинено, й конференція легітимно завершила свою роботу.

Та при поданні документів в органи юстиції виявилось, що від Закарпатської обласної конференції було подано два комплекти документів: від офіційного Оргкомітету та від пана Габора, який сфальсифікува документи, завіривши їх анульованою печаткою.

Ця прикра ситуація, яка склалась у Русі, підводить пана Габора і його прибічників під кримінальну відповідальність, але в такому разі під репутаційний удар підпадає і весь Народний Рух.

Позиція Закарпатської організації НРУ і Політради Руху: не виводити це в площину кримінальної відповідальності й пробачити, хоча б юридично, помилки людей.

Тому, Політрада закликала припинити антистатутні дії й прийняти до відома, що Політрада НРУ офіційно підтвердила легітимність дій Оргкомітету, визнала рішення Закарпатської обласної конференції законними. Закликаємо Рухівців Закарпаття не піддаватись на провокації «розкольників» та співпрацювати з новообраним керівництвом організації.

Прес-служба ЗКО НРУ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *