Росія посилила свій  вплив на ще одну державу на  Західному кордоні України

«Соціаліст, комуніст, націоналіст, неонацист, русофіл, ісламофоб, гомофоб, православний християнин і прихильник традиційної сім’ї об’єдналися, щоб обрати збоченого гомосексуаліста президентом, щоб захистити своїх дітей і онуків від збочення Заходу» – так прокоментував результати президентських перегонів у Словаччині екс-премʼєр, а тепер депутат  парламенту Словацької республіки Ігор Матович.

Правда Ігор Матович не сказав, що все це відбувалося на фоні антиукраїнської істерії та таврування демократичного кандидата Івана Корчока, як «президента війни» і протиставлення йому «президента миру», голови парламенту  Петера Пеллегріні.

Саме ці фактори обʼєднали здавалося б взаємовиключаючі категорії словацького суспільства.

Проукраїнська позиція в часи перебування Івана Корчока на посаді Міністра закордонних справ Словаччини, була використана для авральної мобілізації проросійського сегменту виборців. Штаб Івана Корчока не зміг знайти «протиотрути» для брехливої кампанії дискредитації і залякування.

За Пеллегріні віддали свій голос 53,12 % виборців, за Корчока – 46, 88%

Росія посилила свій  вплив на ще одну державу на  Західному кордоні України.

На цьому фоні 11 квітня мають відбутися переговори між Премʼєр-міністром Словаччини Робертом Фіцо  із українським колегою Денисом Шмигалем  в місті Михайлівці.

Прикро, що найкращий результат кандидат вигідний росії показав у прикордонному з Україною окресі (районі) Собранце – понад 77%.

Думаю, що Закарпатська ОВА та Закарпатська обласна рада мають дуже вагомий аргумент для того щоб зосередитись на висвітленні  у позитивному руслі позиції України у дотичних до Закарпатської області регіонах. І не тільки Словаччини, а й Угорщини, Румунії та Польщі.

Пише в своєму телеграмі Павло Федака – https://t.me/P_Fedaka/570

/

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *