Прикидаючись жебраком, чоловік обікрав будинок на Виноградівщині – виніс гроші і золото

У поліцію із заявою про злочин звернувся житель села Великі Ком’яти Виноградівського району.

Заявник повідомив про те, що за його відсутності в будинок проникли невідомі особи й викрали грошові кошти та золоті вироби.

У ході оперативно-розшукових заходів працівники кримінальної поліції Виноградівського відділення вийшли на слід ймовірного крадія. Ним виявився 32-річний житель Мукачівського району. Останній є уродженцем Виноградова, свого часу він вже відбував покарання за вчинення крадіжки.

Як встановили оперативники, крадій розробив чітку схему вчинення злочину. Він приїхав у село Великі Ком’яти Виноградівського району під приводом жебракування. Ходив по людських домівках і де не було нікого вдома, незаконно проникав досередини, звідки й викрадав цінні речі господарів та гроші.

В будинок потерпілого крадій проник, знайшовши біля вхідних дверей ключ. Злодій знайшов у спальні велику суму грошей – 100 тисяч гривень і 2500 доларів, а також золоті вироби. Забравши все, втік із місця події. Однак згодом його розшукали працівники кримінальної поліції.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення). Частину речових доказів, зокрема викрадені ювелірні вироби, правоохоронці вже вилучили, й після проведення необхідної експертизи їх буде повернуто власникові.

Щодо фігуранта справи слідчі клопотатимуть про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Чоловіка також перевіряють на можливу причетність до скоєння аналогічних злочинів на території області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *