Categories Новини

Петьовкінські обіцянки-цяцянки, Або не даймо себе обдурити знову!

Що стримує від свободи висловлювань та прийняття правильних рішень? Боязнь за своє майно, втрата роботи? Якщо ви боїтеся за своє майно, це не ваше майно, ви його погано захистили. Якщо ви боїтеся втрати роботу, ви не спеціаліст – вас не цінують.

Чому купці ваших голосів і душ, нічого не зробивши у Верховній раді для покращення вашого життя, знову йдуть туди, обіцяють вам золоті гори? Продаючи їм свої голоси ви порушуєте загальне волевиявлення народу, а коли «згорить хата – в ній нічого вже вішати образи».

У 2004 році ми були заручниками виборчих технологій, нам пропонували програми, які далеко не збігалися з життям нашого регіону. Але нас переконували «не ділом, а словом!» і ми віддали більше ніж 60% голосів політичній силі, яка все зробила, щоб зруйнувати наші надії, а потім і сама себе.

Сьогодні ми знову стоїмо перед вибором – спокуситися на промовисті обіцянки, чи оцінити результати роботи і з цієї позиції голосувати за ту чи іншу партію, депутата.

Народний депутат Василь Петьовка, який пробув у Верховній Раді 7 років, у спецвипуску газети «Старий Замок» заявляє, що знає проблеми Рахівщини краще, ніж теперішня районна влада. На зустрічі з виборцями в с. Ростоки на пряме запитання виборців, що ним зроблено за два періоди перебування у ВР, Василь Петьовка відповів, що у Парламенті він лише один термін.

Вочевидь, не виходить щось у нардепа з математикою, забув як на хвилі помаранчевої революції він прийшов до Верховної Ради. Зрадивши тоді інтересам виборців, БЮТ склав мандати і Василь Петьовка знов повернувся до Парламенту, про що умовчує. Цікаво, що було зроблено соратниками Василя Петьовки для Рахівщини, коли в Закарпатській області у владі були всі свої? Нічого!

А невирішених проблем у нас чимало. Якщо нардеп Петьовка так опікується Рахівським районом, то хотілося б нам, його виборцям, від нього почути:

Чому немає вокзалу, який був успішно розпочатий і не добудований? Де наші дороги, на які можна було спрямувати державне фінансування? Перехід Рахова на електроопалення – це правда, чи ідея фікс? Де наша дешева вода та водовідведення, коли втрати сягають за 80%? Як зарадити катастрофі на сміттєзвалищі і як завадити подальшій засміченості території? Як уникнути стихійного лиха підчас паводків, де наші берегоукріплення?

І це не весь перелік питань, які вже мав вирішувати для своїх виборців народний депутат. Бо вони визріли не перед виборами, а турбують населення роками.

Однак, замість цього наш депутат роздає шкільні ранці та чистить кладовища, намагаючись, певно, зіграти на наших почуттях. А от така серйозна справа як газифікація району, на його думку, є неперспективною і дуже дорогою. Петьовка обіцяє, якщо його оберуть у ВР, то він доб’ється державного фінансування для проведення газифікації. А тим часом, інший кандидат з нашого сусіднього району Михайло Шелевер, який є головою Тячівської державної адміністрації і лише депутатом Закарпатської обласної ради (зауважте, не нардепом!) успішно це робить у своєму районі за допомогою інвестицій. Про популізм першого і господарність другого говорить той факт, що газ підключається у Нижню Апшу, рідне село найближчого соратника нардепа – Василя Йовдія. Пан Йовдій, будучи у свій час головою Тячівської адміністрації не зумів газ провести навіть до власної оселі, хоч мав можливість. Якщо ґазда порядний, то дбає, щоб у нього все було, а як можна обіцяти іншому, коли не здатний навіть собі зробити? Невже вони думають, що виборці такі наївні і цього не бачать?

З позиції уважного виборця хотілося б ще сказати наступне. Немає жодного звіту народного депутата Василя Петьовки перед виборцями, значить немає і конкретної роботи. У агітаційний матеріалах та спецвипусках Петьовка пише, що от держава не дофінансовує, не має відповідних законів і т.д. Цікаво, а для чого ми обираємо депутатів? Хіба не для того щоб вони розробляли і приймали закони? Запитаймо пана Петьовку – скільки він ініціював законопроектів та домігся їх прийняття за два скликання? ЖОДНОГО!

Хто із виборців бачив як Петьовка виступає з парламентської трибуни? НІХТО! За 7 років він зліпив декілька слів, і то з місця. Запитаймо наступне: скільки державних коштів спрямував на розвиток Тячівщини, Рахівщини, на ремонти доріг, так як це зробив депутат Аржевітін? НУЛЬ! Петьовка при зустрічах виправдовується, що не зміг зробити те і те, бо не мав можливості. І це при тому, що найближчий родич Віктор Балога був головою секретаріату у Президента Ющенка, а надалі міністром у Президента Януковича? Наступний родич Іван Балога займав і займає керівні посади в обласній владі. То невже не було сприяння народному депутату Петьовці для вирішення хоча б проблемного питання по дорогах як це вдалося зробити тому ж депутату Аржевітіну. Найбільш вдало до даної ситуації підходить приказка, що поганому танцюристу яйця заважають.

А тепер візьмемо агітаційні матеріали іншого кандидата Михайла Шелевера, де конкретно вказано, що зроблено ним як керівником району за певний період. Варто проїхати в Тячів і побачити як при вмілому керуванні влади може змінитися місто. Дехто може сказати, що Тячеву повезло, бо там є мер Іван Ковач, який дбає про місто. Але Тячів теж дотаційний і кошти на його розвиток теж виділяються з району. Однак спільна робота влади як міської, так і районної дає можливість приблизитись до центру Європи, хоча географічно ми ближче.

Тож думайте, шановні виборці, кого обирати до Парламенту. Бо обіцянки-цяцянки самі знаєте кому радість.

Анатолій Верховинець

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *