На Закарпатті судитимуть приватного нотаріуса за незаконні операції з нерухомістю

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо приватного нотаріуса за фактами шахрайства в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України), зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що завдало особливо тяжких наслідків (ч. 3 ст. 365-2 КК України), а також повторного складання і видачі завідомо підробленого офіційного документу (ч.ч. 2, 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, обвинувачений, діючи і як нотаріус, і як державний реєстратор, здійснив ряд незаконних операцій з метою подальшого відчуження майна. На співучасника злочину він зареєстрував приватне підприємство без наміру здійснювати господарську діяльність. У подальшому, використовуючи документи, які не відповідали чинному законодавству, зареєстрував за вказаним товариством право власності на земельну ділянку, розташовану в Ужгороді. Її площа становить 2,5 га, а ринкова вартість – понад 21 млн грн.

Таким чином чоловік незаконно позбавив інше товариство з обмеженою відповідальністю права власності на це майно та змінив власника ділянки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. У подальшому обвинувачений посвідчив договір купівлі-продажу об’єкта нерухомості, маючи на меті одержання неправомірної вигоди.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників обласного Управління СБУ. Стосовно спільника, у змові з яким діяв нотаріус, слідство ще триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *