На Закарпатті СБУ системно протидіє злочинам, що загрожують державній безпеці

У першому кварталі 2021 року співробітниками підрозділів Управління викрито декілька спроб поширення антиукраїнської пропаганди і дестабілізації ситуації у нашій країні.
За посягання на територіальну цілісність і недоторканність держави засуджено агітатора з Берегового, який підбурював громадян до відокремлення Закарпатської області від нашої держави.
Припинено деструктивну діяльність жителя Міжгір’я, який закликав до зміни меж державного кордону через створення так званих «озброєних загонів правопорядку». Обвинувальний акт стосовно пропагандиста скеровано до суду.
Крім цього, контррозвідники заблокували канал незаконного переправлення та легалізації громадян Росії за кордоном. Протиправна схема передбачала отримання громадянства Угорщини на фіктивних підставах за сприяння працівників консульства Угорщини у деяких країнах Європейського Союзу. Слідчі СБУ повідомили про підозру організатору злочинної схеми. Триває досудове розслідування.
Затримано двох організаторів осередку міжнародного злочинного угруповання, що мали зв’язки з російським криміналітетом. Обом затриманим повідомлено про підозру.
Блоковано незаконний механізм одержання грошей від представників експедиторських компаній, які супроводжують переправлення продукції з РФ до однієї з країн Євросоюзу. Повідомлено про підозру одному з фігурантів схеми.
Загалом з початку року за матеріалами Управління Служби безпеки України у Закарпатській області набули чинності 8 обвинувальних вироків суду. Розпочато 19 кримінальних проваджень, у тому числі 3 з них щодо злочинів проти основ національної безпеки України.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *