На Закарпатті посилять контроль за виконанням протиепідемічних заходів

У Закарпатській ОДА відбулося засідання Закарпатської обласної регіональної комісії ТЕБ та НС.

Перший заступник голови Закарпатської ОДА розказав, що статистичні показники захворюваності на COVID19 – невтішні. Черговий антирекорд – у 156 закарпатців підтвердили коронавірус методом ПЛР за останню добу.

Керівник комісії нагадав, що епідемія коронавірусу триває і обурився з приводу того, що мешканці забувають про дотримання заходів захисту, наражаючи себе та оточуючих на небезпеку.

В Україні діє зонування територій за рівнем епідемічної небезпеки. Зони поділяються на червону, помаранчеву, жовту та зелену. Населені пункти Закарпаття віднесені наразі до трьох останніх. У помаранчевій зоні – м.Ужгород, Ужгородський та Перечинський райони. Відповідно тут діють певні обмеження.

Наприклад, у громадському транспорті можуть перебувати пасажири, які їдуть виключно на місцях визначених для сидіння, пасажирів, які стоять, перевозити – заборонено. Усі пасажири та водій зобов’язані перебувати у масках, які щільно прилягають до обличчя, прикривають ніс і рот людини.
Щодо закладів харчування, ресторанів, кафе – у помаранчевій зоні заповнюваність усередині приміщення – не більше 50 %! Працівники закладу зобов’язані носити захисні маски та рукавички. А працювати таким закладам дозволено не пізніше ніж до 24.00 години ночі.

Олег Коцюба попросив відповідні служби посилити контроль за дотриманням протиепідемічних обмежень, за порушення яких щонайменше загрожує адмінінстративна відповідальність, а якщо хтось свідомо чи несвідомо поширює захворювання, за це передбачено кримінальну відповідальність.

Також нагадав, що ті, у кого є підозра на захворювання COVID-19, не повинні самостійно виїжджати здавати аналізи, вони мають очікувати на мобільну бригаду, яка працює практично у кожному райцентрі області, подекуди таких є декілька. Єдиний район, де мобільна бригада й досі відсутня – Мукачівський. Олег Коцюба зобов’язав голову Мукачівської РДА до понеділка, 12 жовтня, поінформувати щодо створення мобільної бригади для забору біологічних матеріалів.

На жаль, цілий світ й досі бореться із поширенням пандемії коронавірусу. Й досі не винайдені достеменні ліки та вакцина, які би побороли COVID-19. І єдиний шанс не захворіти й досі дають дотримання елементарних правил – масконосіння, соціальна дистанція й дезінфекція!
Бережіть себе і своїх рідних!
Будьте свідомими!

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *