14 листопада 2018 року в селі Минай, Ужгородського району відбулася урочиста презентація торгового бренду “Палиночка” від першого малого підприємства в Україні, яке офіційно виробляє палинку (міцний алкогольний напій із плодових спиртів) “Першої закарпатської палинчарні”. Повідомляє з місця події кореспондент “Трибуни”.
Палинку тепер офіційно варить у селі Минай Ужгородського району ТОВ «Агрофруктсервіс». Товариство цього року отримало відповідний дозвіл та ліцензію до 2023 року.
Потужності підприємства дозволяють переробляти 5-7 тонн фруктів і ягід та виробляти до 1 тис пляшок палинки на день.
Керують виробництвом молоді люди Олександр Феєр та Василь Майороші , які отримали знання та сертифікати у галузі варіння палинки на території Європейського Союзу.
Завод по виготовленню палинки оснащений найсучаснішим технологічним обладнанням, виготовленим на замовлення в Європі, відповідає критеріям і вимогам ЄС. Випробовування обладнання, тестування повного процесу виробництва та навчання персоналу підприємства провели спеціалісти Асоціації палинкарів Угорщини – «Посольство угорської палинки» (Будапешт).
Витримку продукції підприємство планує проводити в дубових бочках від 6 місяців до 7 років і більше.
Comments: