На Ужгородщині погнали “свиней” від державного корита

 

андрусьСтавши  до виконання обов’язків директора   ДП «Червона зірка»  проведено огляд об’єктів нерухомого майна , проведена вибірка попередніх рішень судів різних інстанцій щодо вилучення, накладення арештів на майно «Червоної зірки». Директор підприємства Роман Андрусь також вже  встиг ознайомитись з ухвалою Закарпатського господарського суду про порушення провадження у справі про банкрутство ДП «Червона зірка» від 3 липня 2014 р., справа № 907/551/14.

Нині  куруючий  державного  підприємства «Червона зірка», що на Ужгородщині  стикнувся  з   чималими  труднощами у  роботі. Попередніх очільників, які довели  колись  потужний  флагман  сільського господарства до  патової   ситуації. Всупереч  наказу міністра агрополітики небажання минулого керівництва радгоспу не допускає  до адміністративних приміщень, та передає  новому директору Роману Андрусю правовстановлюючі документи на юридичну особу, нерухоме майно, балансову і фінансову звітність та печатку підприємства. Все це свідчить про те,  що попередники хочуть  приховати дії чи бездіяльність у  балансі підприємства. Як  кажуть, свиней від дармового корита відігнати дуже важко, бо є розуміння, що рано  чи  пізно доведеться нести   кримінальну  відповідальність за те, що  було  роками  награбовано. А у корита, як  правило  сидять ті,  у кого  довгі рила.

Нагадаємо, що  відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 169-п від 8 жовтня 2014 року, виконуючим обов’язки директора державного підприємства «Червона зірка» призначено Андруся Романа Стефановича. Нині, створені комісії по передачі документів та проведення ревізій господарської діяльності підприємства.

Слід зазначити також і те, що перешкоджання у здійсненні господарської діяльності тягне за собою кримінальну та адміністративну відповідальність.

Вадим Верба

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *