Категорії Новини

Мукачівці втрутилися у боротьбу за ужгородські ЖРЕРи (ДОКУМЕНТ)

Публічний конфлікт, який намітився останніми днями між Ужгородським міським головою Віктором Погорєловим та його заступником Іваном Волошином набув яскраво вираженої форми. На сесію Ужгородської міської ради готується проект про відставку Івана Волошина за наслідками обговорення на засіданні Громадської ради Ужгорода. Заступник мера в боргу не зостався і звинуватив Віктора Погорєлова у “дахуванні” вуличної торгівлі та здачі інтересів громади міста мукачівському клану. Підставою для цього стала участь фірми з берегів Латориці у конкурсі на обслуговування територій міста Ужгорода.

Чому така увага прикута до ЖРЕРІВ ? Пояснимо.

Напередодні місцевих виборів в Ужгороді загострилася боротьба за доступ до виборця. Важливим елементом у технології з підкупу виборців є адмінрес у вигляді ЖРЕРІВ працівники яких обслуговують жителів, знають їх потреби, при необхідності можуть роздавати безкоштовні подарунки та розносити 200 гривневі купюри.

Нещодавно виконком Ужгородської міської ради прийняв рішення, що буде проведений відкритий конкурс по відбору організацій, які будуть працювати замість ЖРЕРІВ. Рішення пройшло попри супротив мера Віктора Погорєлова, якого Іван Волошин та секретар Ужгородської міської ради Богдан Андріїв не вважають більше серйозним гравцем на політичній мапі Ужгорода. Фактично рішення приймалося у інтересах двох вищевказаних керівників міста та депутата-комунальника Анатолія Ковальського, які вирішили розділити цей сегмент бізнесово-політичного пирога і мати безпосередній вплив на ужгородського виборця.

Віктор Погорєлов у цій здавалося б безвихідній ситуації залучив на свою сторону головного гравця Закарпаття, представника угрупування братів Балог. Участь у конкурсі на обслуговування будинків Ужгорода візьме мукачівське  ТОВ “І.Т.В. сервіс”, серед засновників люди близькі до нардепівської родини, зокрема, Дмитро Гаваші син Посла України в Словаччині Олега Гаваші.

Який вихід у цій ситуації для ужгородців? Об’єднуватися в ОСББ, щоб не залежати від кланових розборок оліхархів місцевого пошибу і не вестись на обіцянки політиків, які останні роки керували містом.

жек жек2 жек3 жек4

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *