Майже півтора мільйони гривень вкрали з бюджету тячівські посадовці

прокуратура-грошіПрокуратура Закарпатської області розпочала досудове розслідування за фактом зловживання владою або службовим становищем та службового підроблення службовими особами КП «Будкомплекторг» і ТОВ «Укрбудінвест» (ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 366 КК України), внаслідок чого державі завдано збитків на суму щонайменше 1,3 млн грн.

Встановлено, що на проведення будівництва житлового комплексу для відселення мешканців селища, Закарпатській облдержадміністрації було виділено з бюджету значні кошти – відповідно до проектно-кошторисної документації загальна вартість вказаних робіт склала понад 97 млн грн, у тому числі 3,2 млн грн для будівництва системи водопостачання.

Як встановлено під час перевірки, робота була виконана здебільшого «на папері», а фактично, для введення в експлуатацію зазначеної системи необхідно додатково витратити ще майже 1,3 млн грн. Таким чином, державним інтересам заподіяно збитки на вказану суму.

Так, службові особи КП «Будкомплекторг» та ТОВ «Укрбудінвест», зловживаючи повноваженнями, умисно, з метою одержання неправомірної вигоди, внесли неправдиві відомості до актів приймання виконаних робіт по будівництву системи водопостачання до житлового комплексу на території Тереблянської сільської ради Тячівського району, приховавши факти відсутності частини обладнання, невиконання та неналежне виконання окремих видів запроектованих робіт, – пише прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *