Кордони на Закарпатті не закривають, служби у церквах не забороняють, – офіційно про обмеження

З 12 березня до 3 квітня на Закарпатті закриваються школи, дитячі садочки та вищі навчальні заклади. Введено обмеження на всі масові заходи, зокрема, розважальні, спортивні заходи при наявності вболівальників тощо. Таке рішення сьогодні на спільному засіданні прийняли регіональна комісія з надзвичайних ситуацій та обласна протиепідемічна комісії. Про це на брифінгу повідомив Віктор Буришин, начальник управління оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Закарпатської ОДА.

За його словами, рішення приймалося важко. «Вирішується питання щодо фінансування першочергових заходів та працівників, які залучаються для проведення протиепідемічних заходів, – сказав Віктор Буришин. – Паралельно приймаються відповідні рішення в уряді, який виділив серйозну суму коштів». Стосовно кордонів, то всі КПП на Закарпатті працюють у звичному режимі, який встановлений попередніми рішеннями уряду (проводитсья температурний скринінг), – повідомив Віктор Буришин. «Рішення про закриття КПП не прийнято. Плани оптимізувати кількість КПП є, але рішень нема», – зауважив начальник управління.

Стосовно служб у церквах, то рішення про заборону церковних служб немає. «Це дуже чутливе питання», — додав чиновник.

Наразі хворих на коронавірус в області нема, але оскільки Закарпаття межує з кількома європейськими країнами, де вірус активно поширюється, потрібно працювати на випередження, кажуть медики. За словами Єлизавети Біров, директорка департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА, у кожному районі виділені місця для прийому хворих. «604 ліжкомісць виділено на цілу область,- коментує Єлизавета Біров. –  кожен района має місця для обсервації. Кожен заклад виділяє 10% резерву свого ліжкового фонду на випадок поширення захворювання. Заходи упередження мають бути найефективнішими, щоб не було хворих», – каже Єлизавета Біров.

В обласній інфекційній лікарні для таких потреб – 100 ліжкомісць. 6 ліжко інтенсивної терапії, 5 кисневих апаратів (1 стаціонарний і 4 переносних).

zaholovok.com.ua

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *