Categories Новини

Хуст включено в міжнародний туристичний проект

зустрічНаприкінці квітня у словацькому місті Сніна відбулася заключна конференція учасників-партнерів міжнародного словацько-українського проекту «Сніна – Хуст – разом задля розвитку туризму Карпатського біосферного ареалу», що реалізовується у рамках Програми Європейського інструменту співробітництва і партнерства Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2007-2013.

Зустріч міжнародних партнерів проходила у реконструйованому конгрес-центрі, який цього дня урочисто відкрили на території відпочинкової бази Снінські рибники. Координатори проекту презентували широкому загалу спільну розробку транскордонної співпраці. Вже згодом говорили про збереження популяції ірису сибірського у словацькому регіоні та нарциса вузьколистого у Карпатському біосферному заповіднику. Не оминули і тему туризму – його сьогоднішнього стану та перспектив.

Приємно відзначити, що заключна конференція проходила за участі обох мерів міст – учасників проекту, Стефана Міловчіка та Володимира Кащука. Останній подякував представникам словацької сторони за теплий прийом та висловив сподівання, що досвід співпраці та його позитивні результати дадуть вагомі підстави для того, щоб партнерство Хуста зі  словацьким містом Сніна продовжилось і у інших проектах.

Хустська міська рада

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *