Головна книгозбірня краю готує до друку унікальне видання “Закарпатська Лесіана” до 150-річчя Лесі Українки

Цього року відзначається 150-років від дня народження видатної української поетеси і драматургині Лесі Українки. З нагоду такого ювілею Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека імені Ф. Потушняка готує до друку унікальний збірник «Закарпатська Лесіана», де будуть вміщені статті, есе, спомини та художні твори, написані закарпатцями про відому письменницю.

Зокрема, буде проаналізовано вплив Лесі Українки не тільки на літературний процес у краї, але й відображення її творчості на театральних сценах, в образотворчому та музичному мистецтві краю.

«Закарпатська Лесіяна» є третім, завершальним проєктом до великих ювілеїв світочів української літератури. У 2014 році до 200-річчя Тараса Шевченка Закарпатська обласна наукова бібліотека видала «Закарпатську Шевченкіану, а в 2016 році до 160-річчя Івана Франка – «Закарпатську Франкіану».

Оскільки з того часу вже з’явилося чимало нових матеріалів, то «Закарпатська Лесіяна» буде доповнена й розділами, присвяченими Т.Шевченку та І.Франку. Презентація книжки запланована на кінець 2021 року.

Упорядники книжки запрошують до співпраці всіх, хто має цікаві матеріали про Лесю Українку та Закарпаття. Пропозиції слід надсилати на поштову скриньку Закарпатської обласної наукової універсальної бібліотеки ім. Ф.Потушняка [email protected] з позначкою «Для «Закарпатської Лесіани».

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *