Голова виборчої комісії “залетів” на 120 тис. гривень (відео)

Виборчий прецедент на Закарпатті. Голову сільської виборчої комісії оштрафували на 120 тисяч гривень.

Залишитися без усього свого майна чоловік може через те, що виборча комісія під його головуванням не визнала вибори сільського голови за недійсними бюлетенями. Ситуацію з’ясовували наші кореспонденти.

Усе майно, яке сім’я накопичувала протягом життя, виконавча служба описала й арештувала. Так вирішив суд, який оштрафував голову сільської виборчої комісії на 120 тисяч гривень.

– Пострадав із-за того лиш, шо я був голова комісії, не знаю, чи хтось після мене буде, в когось така думка йти на голову комісії.

Дмитро Гецко скаржиться: виявився крайнім у протистоянні двох кандидатів на посаду сільського голови Кушниці. Вибори були 2 роки тому. Тоді за результатами підрахунку голосів двома дільничними комісіями переможцем назвали Михайла Штефка.

Михайло Штефко:

– Мені дали на один голос, шо я виграв. Мене зачитали в комісії при всіх, мене зачитали, шо я виграв.

Та сільська виборча комісія, яку очолював Дмитро Гецко, ці протоколи визнала недійсними.

Дмитро Гецко, голова СВК села Кушниця:

– У нас протоколи такі, шо не відповідають закону України. Є виправлення. Кількість виданих на руки бюлетенів повинно співпадати кількості кинутих бюлетенів, а воно не співпадає.

Бюлетені перерахували, переможцем оголосили іншого кандидата – теж з відривом в один голос. Ображений кандидат Михайло Штефко пішов оскаржувати це рішення в суді. І виграв. Та сільська виборча комісія відмовилася виконувати постанову суду. Її підтримали і в ЦВК.

Юрій Донченко, член ЦВК , куратор Закарпатської області:

– Ми дали свої висновки, що комісія діяла в рамках діючого законодавства.

Та за невиконання рішення суд призначив Дмитру Гецку штраф 120 тисяч гривень. Що робити, голова СВК не знає. У Центрвиборчкомі – теж безпорадні, пропонують звернутися до вищої ради суддів – можливо, там зможуть вплинути на колег зі Львівського адміністративного апеляційного суду, щоб ті переглянули свій вердикт.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *