Футбол: закарпатський “Минай” здобув першу перемогу у Прем’єр-лізі

«Минай» продовжує дарувати фантастичні емоції своїм вболівальникам. Здавалося ще вчора ми раділи виходу нашого клубу в еліту українського футболу з І місця Першої ліги. А сьогодні вже святкуємо першу перемогу нашого клубу в еліті. Ще й над яким суперником! Наш клуб в першому же матчі обіграв 5-ту команду України минулого сезону – «Олександрію».

Цей поєдинок показав – наша команда встигла перебудуватися після тріумфальної Першої ліги і цілком готова до Премєр-ліги. Адже ні для кого не секрет, що рівень Першої та Вищої ліги досить суттєвий. І наша команда встигла за стислий термін міжсезоння ще раз вирости у якості якраз для такого рівня.

Так, у грі з «Олександрією» не було зливи гольових моментів та тотального домінування м’ячем, як у матчах Першої ліги. Але команда Василя Кобіна у першій грі в УПЛ зробила те, що треба: сковала досвідченого суперника, позбавила його простору та можливостей для атак та максимально використала свої моменти. У підсумку 13 вересня 2020-го року стало ще однією подією в історії нашого клубу.

З цією метою тренерський штаб «Минаю» випустив з перших хвилин відразу 5 захисників – трьох центральних (Матіч, Лопирьонок та Маткобожик) та двох флангових (Меліченко та Саків), які діяли доволі високо. В центрі поля Ткачук та Нурієв, на флангах Кожанов та Пиняшко, в центрі нападу – Шиндер.

З перших секунд «минайці» дали зрозуміти гостям, які ще вчора були фаворитами в гонці за Лігу Європи, що вони сьогодні в атаці не особливо розгуляються. Закарпатці щільно діяли в захисті, особливо на своїй третині, а швидконогі Кожанов, Пиняшко та Нурієв відтісняли м’яча до чужої половини поля, де будували атаки через короткий пас.

Саме завдяки цьому виник перший момент у грі у господарів. Андрій Попович від воріт довгою діагоналлю знайшов Кожанова, який проривався до чужих воріт і вийшов практично сам-на-сам, але досвідчений Паньків з ударом справився.

Далі – більше. Особливо старався на правому фланзі ще один наш дебютант, вихованець «Шахтаря» Кирило Меліченко. Він постійно загострював ситуацію та не давав спокою своїм опонентам.

А на 34-ій сталася кульмінація. «Минайці» заробили кутовий. Подав Кожанов і досвідчений Антон Шиндер увіковічив себе кивком голови в історії нашого клубу – перший гол команди в Українській Премєр-лізі. Браво! До речі, під час короткої підготовки до УПЛ Кожанов та Шиндер забили не один такий гол.

У «Олександрії» ж нічого не клеїлося в атаці, тому на другу половину гри вони вийшли з більшою агресією. Проте єдине, що дозволяла команда Кобіна у своїх воріт – це стандарти та постріли з-за меж штрафної.

Але всі загрози своїм воротам відбив Андрій Попович, який провів дійсно класний матч сьогодні. «Минайці» же могли забивати ще. На 58-ій хвилині передачею Меліченка міг скористатися Нурієв, але його удар заблокували. А на 66-ій знову спрацювала зв’язка Кожанов-Шиндер – на жаль, удар останнього прийшовся вище.

А на 91-ій хвилині своє ім’я в цей матч міг вписати Данило Книш, який вийшов на заміну. Він скористався помилкою захисників гостей, вийшов один-на-один із голкіпером, обіграв його, але закотити м’яча у ворота не зумів – дуже не зручна позиція.

Проте і гола Шиндера вистачило аби святкувати першу в історії перемогу «Минаю» в УПЛ! Сподіваємося, не останню. Браво, команда!

Наступний матч наша команда зіграє на виїзді 20 вересня – з донецьким «Олімпіком».

«Минай» – «Олександрія» 1:0

Голи: Шиндер, 34 (1:0)

«Минай»: Попович, Меліченко, Матіч, Маткобожик, Лопирьонок, Саків, Нурієв (Голодюк), Ткачук, Кожанов (Книш), Пиняшко (Сніжко), Шиндер (Павліш)

«Олександрія»: Паньків, Гордієнко (Бабогло), Стецьков (Третьяков), Ковалець, Мишенко (Устименко), Лучкевич, Сітало (Безбородько), Пашаєв, Гречишкін, Банада (Грицук), Дубра

Попередження: Шиндер – Паньків, Гречишкин, Шаран, Дубра, Гордієнко

Арбітр: Микола Балакін (Київська обл.)

Про всі інші новини читайте на нашому сайті та на клубних соцмережах у Facebook та Instagram, аби завжди бути в курсі командних новин та подій.

Інформаційний департамент ФК «Минай»

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *