Директор УжІКіМ Наталія Шетеля прозвітувала про підсумки роботи освітнього закладу

Директор Ужгородського інституту культури і мистецтв, заслужений працівник культури України, кандидат психологічних наук, член Української психологічної асоціації Наталія Ігорівна Шетеля прозвітувала про підсумки роботи за 2020-2021 н.р.
Сьогодні, 27 серпня, в Закарпатській обласній філармонії відбулася щорічна серпнева нарада з керівним складом мистецьких шкіл області.
Із вітальним словом до присутніх звернулися в.о.директора департаменту культури, національностей та релігій ОДА Віктор Кравчук та голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин.
На порядку денному – аналіз звітів мистецьких шкіл за 2020-2021 н.р., про результати вступу випускників мистецьких шкіл області до фахових коледжів і вищих навчальних закладів культури, ознайомлення з проєктом плану роботи методкабінету КЗ «ООМЦК» ЗОР на 2021-2022 н.р., а також про нові підходи до організації освітнього процесу в мистецьких школах області.
Про діяльність очолюваного освітнього закладу за звітній період інформувала Наталія Шетеля. Вона найперше привітала всіх із Днем незалежності України та з початком нового навчального року. Відмітила, що працювати і навчатись в умовах карантинних вимог було непросто, але колектив виробив чіткий алгоритм дій, дотримувався всіх стандартів освіти відповідного рівня, керувався чиним законодавством та Стратегією розвитку Інституту на 2019-2025 роки.
В освітньому процесі бере участь більше сотні кваліфікованих, освічених педагогічних і науково-педагогічних працівників. Серед них – доктор наук, два професори, 15 кандидатів наук, 10 доцентів, двом викладачам присвоєно почесне звання «Народний артист України», одному — «Заслужений працівник фізичної культури та спорту України», 13 викладачам — «Заслужений працівник культури України», 5 викладачам — «Заслужений артист України», один нагороджений відзнакою «Відмінник освіти України», 18 педагогічних працівників є пошукувачами вченого звання, 38 викладачів мають педагогічне звання «Викладач-методист» і два – «Старший викладач».
У звітному періоді акредитовано 5 освітньо-професійних програм для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Всі вони підтверджені сертифікатами, термін дії яких – 5 років.
Іншими словами, всі зусилля спрямовані на підвищення рівня якості навчання, оновлення матеріально-технічної бази, покращення соціальної складової як співробітників, так і студентів. Наше головне завдання – підготовка кваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців на сучасному ринку праці.
Важливим напрямком роботи адміністрації та педагогічного колективу УжІКіМ є міжнародна діяльність у рамках програм міжрегіонального та транскордонного співробітництва. Інститут традиційно активно співпрацює із закладами освіти як України, так і закордоння. У рамках профорієнтації у 2020 році на базі УжІКіМ запрацював власний телевізійний канал «Кім Медіа», який забезпечував інформаційний супровід різнобічної діяльності студентів і викладачів. Упродовж звітного періоду проведено цілу низку прямих ефірів.
Проведено плідну соціально-культурну, благодійну, культурно-мистецьку роботу. Студенти взяли участь у багатьох міжнародних та всеукраїнських фестивалях, конкурсах, флешмобах, квестах, читаннях, марафонах, концертах, зустрічах, екологічних акціях, тощо. Ці заходи активно висвітлювалися у ЗМІ, на офіційному сайті Інституту та у соцмережах.
Звісно, Наталія Ігорівна внесла і цілу низку слушних пропозицій щодо розвитку мистецьких закладів краю. Та резюмувала: «Ми – відкриті і готові до співпраці задля всебічного розвитку юних закарпатців. Адже із закладами культурного та мистецького спрямування суспільство упевненіше рухається вперед. Від усього серця бажаю всім вам, шановні колеги, невичерпного натхнення та великих успіхів у реалізації задумів, планів та здійснення усіх мрій! Талановитих вам студентів, терпіння, миру, любові та міцного здоров´я».

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *