Депутати поставили ужгородський водоканал на коліна

водоканалДепутати Ужгородської міської ради сьогодні не підтримали додаткове фінансування КП «Водоканал м. Ужгород». Підприємство просило виділити 2,4 млн. гривень. 
Директор водоканалу Станіслав Карташов на сесії підкреслив, що всі кошти використовуються прозоро – за витратами можна простежити на сайті підприємства.
Рішення депутати, можливо, розглянуть ще раз у понеділок, 3 серпня. Поки що ж адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород» звертається до мешканців міста з відкритим листом. Наводимо його повністю.
«Шановні мешканці міста Ужгорода, сесія Ужгородської міської ради, яка відбулася  31 липня 2015  року, чітко показала, що сьогодні певна група депутатського корпусу демонструє вкрай безвідповідальне ставлення до питання забезпечення стабільного функціонування єдиного в місті підприємства питного водопостачання та водовідведення.
Окремо хочемо подякувати тим депутатам, які підтримали проект рішення щодо підтримки комунального підприємства «Водоканал м. Ужгорода». Якщо буде можливість офіційно роздрукувати реєстр голосування по проекту рішення № 1734, ми обов’язково це зробимо, а зараз про головне:
Виділення коштів з місцевого бюджету у сумі 2 450 000,00 грн. на підтримку нашого підприємства планувалося для забезпечення платіжної дисципліни в частині погашення заборгованості за енергоносії перед енергопостачальною компанією у розмірі  1 500 000 грн., різниця суми 951 000 грн. в погашення податкової заборгованості, яка частково повертається в той самий місцевий бюджет.
Як наслідок сьогоднішнього голосування:
1. Ставиться під сумнів стабільне енергопостачання об’єктів підприємства, які забезпечують подачу питної води та відведення стоків в певних мікрорайонах та місив в цілому;
2. Керівництво ПАТ «Закарпаттяобленерго», яке до цього часу досить виважено підходило до питання заборгованості підприємства за спожиту електроенергію, не реалізовуючи всі свої нормативно передбачені можливості примусу до покращення платіжної дисципліни (в тому числі і припинення електропостачання об’єктів підприємства), наразі не розуміє, що відбувається у депутатському корпусі, тобто на що розраховувати далі, як вести діалог з приводу погашення заборгованості і т.д.?
Постає питання: Для кого це вигідно? А вигідно це для тих, хто розуміє, що підприємство, незважаючи на об’єктивні труднощі, пов’язані з недосконалим тарифоутворенням та непрогнозованим зростанням вартості електроенергії, все ж таки рухається в напрямку виходу з фінансової кризи, залучаючи всі можливі ресурси, здійснює модернізацію обладнання та масово ліквідує витоки води. Готує мережі та обладнання для збільшення графіку подачі води у місто і таке інше. Можливо, справне функціонування підприємства, яке демонструє покращення якості надання населенню послуг по водопостачанню, для когось є проблемою та не співпадає з політичними та іншими особистими планами, оскільки за таких умов значно важче звести  підприємство у прірву банкрутства, а потім продати, передати, розірвати його, як деякі інші об’єкти міської комунальної власності.
Наближаються вибори, нам би дуже хотілося, щоб питання забезпечення функціонування комунального підприємства було б об’єднуючим в діяльності депутатського корпусу, а не використовувалось як спосіб реалізації власних політичних амбіцій в суперечках з політичними опонентами без усвідомлення того, що такі дії носять вкрай деструктивний характер в першу чергу для забезпечення життєдіяльності міста.
Наголошуємо, мета діяльності підприємства –  якісне забезпечення послугами з водопостачання та водовідведення всіх споживачів нашого  міста та окремих сіл Ужгородського району.
Якщо нам вдасться надати інформацію про голосування, то кожен з Вас, мешканців нашого міста, побачить дійсне обличчя кожного Вашого місцевого депутата і кожен з вас зможе поставити йому запитання: чому сьогодні, в такий важливий  час, ви ставите за пріоритет власні амбіції і приховані мотиви, чому ви, розуміючи ситуацію, блокуєте розвиток підприємства і  подальшу його стабільну роботу?
Ще раз наголошуємо, що КП «Водоканал м. Ужгорода» – підприємство аполітичне і не має ані часу, ані бажання займатися кулуарними справами. Сподіваємось, що до понеділка, 3 серпня, депутати Ужгородської міської ради порозуміють це та проявлять політичну свідомість і відповідальне ставлення до потреб своїх виборців, підтримають згаданий проект рішення на продовженні засідання сесії Ужгородської міської ради, чим суттєво допоможуть підприємству і надалі здійснювати безперебійне надання послуг з водопостачання і водовідведення.
З повагою,
Адміністрація КП « Водоканал м.Ужгорода»
ПАТ «Закарпаттяобленерго» скерувало Водоканалу вимогу сплатити заборгованість та обмежити поточне споживання електроенергії до рівня фактичної оплати за енергоносії. У разі невиконання цих вимог електрики погрожують повним припиненням постачання електричної енергії на об’єкти КП «Водоканал м.Ужгорода».

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *