Депутати Мукачівської міськради звинуватили мера у блокуванні коштів на оборонні та соціальні напрямки

Про це заявив секретар Мукачівської міської ради Олександр Горячкун.

Депутати вимагають від міського голови негайно припинити перерву та продовжити чергове засідання сесії Мукачівської міської ради.
Сьогодні Андрій Балога висунув депутатам серйозні обвинувачення, хоча насправді САМ заблокував виділення бюджетних коштів для ЗСУ та освітян.
Нагадаємо, що на останній сесії Мукачівської міської ради мер оголосив перерву у засіданні на невизначений термін, тим самим заблокувавши фінансування, яке виділили депутати для військових частин і закладів освіти.
Ця перерва триває вже більше місяця. Такий стан справ обурив громаду та депутатів, у яких фактично забрали можливість представляти інтереси містян у сесійній залі.
Таким чином, вже тривалий час через бездіяльність міського голови блокуються бюджетні питання та виділення коштів на оборонні та соціальні напрямки, а саме:
– матеріально-технічне забезпечення Управління СБУ в Закарпатській області;
– матеріально-технічне забезпечення, поліпшення умов несення служби, організації виховного та навчального процесу у військовій частині А1556;
– поліпшення умов несення служби, організації виховного та навчального процесу у військовій частині А 4638;
– підтримка та матеріально-технічне забезпечення Квартирно-експлуатаційного відділу м.Мукачево на 2023 рік;
– внесення змін до Програми додаткового соціально-медичного захисту;
– внесення змін до Програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Мукачівської ТГ;
– скасування тарифу на воду;
Ми не сприймаємо звинувачення, меру не треба маніпулювати бюджетною комісією, а негайно, хоч і сьогодні скликати сесію на якій ми всі ці питання швидко приймемо. Зокрема і виділимо кошти для військових у сумі не 200, а 400 млн грн, так як це реальні можливості міської казни.
Варто нагадати, всі кошти, що надходять до міського бюджету від сплати ПДФО військовими повертаються їм у повному обсязі, а це вимога депутатів, яку чомусь привласнив собі мер.
Ми, депутати весь час це підтримували, зараз теж. Попри це нас також турбує тариф на воду. Це позиція всіх 18 депутатів від 5 фракцій, а саме “Слуга Народу”, “Рідне Закарпаття”, КМКС, “За Майбутнє” та “Європейська солідарність”.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *