Чому прокурор Кайло відпустив вбивцю Нагірного

нагірний2За останній час, у зв’язку із призначенням  скандальних очільників правоохоронних органів у Закарпатській області багато точиться розмов щодо справи про обвинувачення Нагірного П. І., який у листопаді 2012 року скоїв ДТП, внаслідок якої загинули дві особи, одна з яких була малолітньою, а ще двоє малолітніх зазнали тяжких тілесних ушкоджень.

Громадськість  ввавжає головними винуватцями втечі вбивці тодішнього Хустського прокурора Івана Кайла та начальника райвідділу міліції Василя Турдая. Правоохоронці вирішили вину з себе перекласти на суддів. Тому ми вирішили співставити усі факти злочину.

Ухвалою слідчого судді Хустського районного суду від 24 листопада 2012 року Нагірному П. І. обрано запобіжний захід «тримання під вартою».

 

Ухвалою апеляційного суду Закарпатської області апеляцію Нагірного П. І. відхилено, а ухвалу Хустського райсуду залишено без змін, визначено Нагірному  П. І. строк тримання під вартою до 23 січня 2013 року.

 

           18 січня 2013 року ухвалою слідчого судді за клопотанням слідчого, яке погодив прокурор Кайло І.Ю. змінено запобіжний захід Нагірному П. І. із тримання під вартою на поміщення до психіатричного закладу, починаючи з 18 січня 2013 року до одужання, але не пізніше 23 лютого 2013 року.

 

           Після цього слідчий не звертається до слідчого судді із клопотанням про продовження поміщення Нагірного П. І. до психіатричного закладу під наглядом, як того вимагає чинний КПК України, в результаті чого 23 лютого 2013 року Нагірного П. І. виписують із Берегівської обласної психіатричної лікарніу супроводі дружини для продовження лікування за місцем проживання.

 

Цього дня 23 лютого 2013 року о 16 год. 00 хв. Нагірний П. І. як пішохід перетинає Державний кордон України у ПП «Косино», що підтверджується довідкою Державної прикордонної служби.

 

Після цього ,аж  25 лютого 2013 року до суду надійшли матеріали кримінального провадження із поданням слідчого про застосування до Нагірного П. І. примусових заходів медичного характеру, однак в судове засідання Нагірний П. І.  не з‘явився, так як 23 лютого 2013 року він покинув територію України.

 

Тоді, виходячи із наведених обставин постає запитання: які помилки суду чи когось іншого , про які говорив пан Турдай В. І. та прокурор  Кайло І.Ю призвели до втечі Нагірного П. І.

 

А чи не намагаються вони Кайло та Турдай  перекласти свої провини в роботі, а можливо і неналежне виконання своїх службових обов’язків (зловживання службовим становищем за велику сумму грошей ), на когось іншого, в даному випадку на суд ( в ЗМІ постійно вони посилаються на провину суду), коли очевидним є факт, що винними  у втечі Нагірного П. І. є саме вони, тому що суд не може продовжувати запобіжний захід без клопотання слідчого чи прокурора.

Тому, пане Турдай В. І. та Кайло І.Ю. поясність громадськості, чому Ви відпустили Нагірного П. І. і дозволили йому уникнути правосуддя?

Новини Хустщини

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *