Аналіз акції пересічників з блокування КПП “Ужгород” (відео)

Оскільки у мережі звучали якісь заголовки про провокаторів на кордоні, мусимо розкласти всі крапки над “і”, – про це в мережі Фейсбук пише Павло Білецький.

По-перше, сьогодні було кілька зустрічей на КПП Ужгород за участю ГО “ЗАВТРА”, ГО “ДОСТА Закарпаття”, ГО “Автоєвросила”, ГО “Армія гідності Закарпаття”, автомобілістів з Ужгорода, Тячева, Сваляви, Березного з метою з’ясування законності встановлення переносних конструкцій, які перешкоджають виїзду за власним бажанням. Навіть про пересічку ніхто й не говорив… Черга утворилася, бо чекали начальника прикордонного загону. А без інцидентів у нас ніхто до людей чомусь не йде…

Потім оглядали місце встановлення тих конструкцій. Думали, як влаштувати так, аби люди могли повертатися за власним бажанням. Потім наверху у адмінбудівлі відділу прикордонслужби Ужгород три години намагалися знайти якийсь компроміс.

Компромісу не вийшло, бо прикордонники кажуть, що їх за будь-яку поступки людям притягнення пан військовий прокурор Олег Ціцак, який це підтвердив. Потім ми попросили як крайній компроміс, забрати кілька останніх парапетів для повернення за власним бажанням, у чому нема ніякого порушення закону, абсолютно, бо люди повертаються за власним бажанням згідно ст 33 Конституції у будь-який момент, але на цю пропозицію пішли лише митники. Хоча мова йшла про такий же розворот зі скасуванням перетину. Тобто ніякого криміналу. На це нач Чопського прикордонного загону не погодився.

У відповідь запропонували писати чергового листа від наших митниці, ДПС та військової прокуратури у ДФС України, яке власне і гальмує ці процеси. Оскільки сьогодні ознайомилися з листом від ДФС, у якому ті на прохання керівництва ДПС України спростити рух транзитних авто не лише в Ужгороді, а й загалом на Західній Україні від липня минулого року, сказали, що це буде породження корупції, бо автомобілісти будуть уникати митних платежів. Ось тут задумайтеся над обмеженістю і неосвідченістю тих авторів листа. Хіба може автомобіліст, який пройшов оформлення у митників і який має протермінування виїзду, уникнути відповідальності. Та контрабанда за милу душу його роздягне до трусів і витрусить усе, що має! Словом, корумпований Насіров, Южаніна, вінницький Продан від Порошенка створюють штучно проблеми людям і ховають голови у пісок.
Словом, вирішення питання так званого “малого круга” відкладається у ящик. Чи у довгий, стане відомо вже завтра, коли активісти зустрінуться для довирішення питання з головою ОДА. Обнадіює й те, що прикордонники погодилися разом шукати варіанти вирішення проблеми.

http://

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *