Альфа-банк звинуватили у шахрайстві з коштами клієнтів

Скандал, який цими днями розгорнувся в мережі з приводу шахрайських маніпуляцій Альфа-банку та крадіжок коштів з карт його клієнтів набув нового забарвлення. Про це пише в мережі Фейсбук Anna Tratchuk.

Окрім величезної кількості скарг на сайті Мінфіну від незадоволених та постраждалих клієнтів (https://minfin.com.ua/ua/company/alfa-bank/review/) люди в соц. мережах обурюються щодо корупційного примусу працівників деяких державних установ отримувати заробітну плату через російський банк та ще й на дуже невигідних умовах.

Як стало відомо із скарг, з зарплатних карт Альфа-банку можна без комісії знімати кошти лише двічі на місяць. Таким чином, банк силує людей тримати гроші на картках, штучно збільшуючи свої пасиви, або ж розраховуватись картками в торгових мережах, що знову ж таки приносить фінансовій установі додатковий комісійний зиск. Інакше власники зарплатних карт Альфа-банку платять комісію за зняття, зароблених своєю працею, грошей.

Варто бити на сполох: з якого це дива деякі державні структури вирішили фінансово підтримувати російський Банк ? Не секрет, що російський і український Альфа-банки належать одним і тим же власникам, при чому перший із них активно обслуговує мешканців ДНР, ЛНР.

Чи це не пряме фінансування терористів на тимчасово окупованних територіях?

Нагадаємо про санкції в Україні щодо Сбербанку, які були спровоковані тим, що той почав обслуговувати сепаратистів з ЛДНР.

Чому ж Альфа-банк і досі продовжує працювати в нашій країні, як нічого не бувало та користується дивною прихильністю деяких керівників державних установ?

http://

Раніше Anna Tratchuk  повідомляла:

Як російський Альфа-банк краде гроші з рахунків українців

07.02.2019року я внесла кошти на свою картку. Згідно виписки гроші поступили на мою картку 07.02.2019року. Розрахункова дата за моєю карткою 10.02.19р. Але уже 08.02.2019р банк списує з моєї картки сумму 892.30грн, так ніби я не вклалась у пільговий період, тобто по-суті Альфа банк краде з карти клієнта (моєї карти) гроші.

Усі спроби зв‘язатися з банком через чат (моб.додаток), месенджер (соц.мережі FB) виявились марними. Відповідають боти, які пишуть рекламні слогани і зовсім не реагують на питання клієнтів. А з мобільного додатку взагалі нереально зв‘язатися із службою підтримки. Як би клієнт не авторизовувався в Чаті мобільного додатку на усі його питання Альфа-банк пропонує знову пройти авторизацію.
Тобто комунікації з Альфа-банком неможливі. Мобільний додаток Альфа-банку на примітивному рівні із встроєними функціями, які не працюють.

Врешті вдалось додзвонитися на Колл-центр. При цьому голос у слухавці попередив, що розмова з 15.01.2019року платна. Ну не має в Альфа-банку служби безкоштовної підтримки клієнтів !

Оператор сказав мені: «Так Ви гроші внесли 07.02.19р і вони уже відобразились у Вас в виписці по карті, але ми по рахунками будемо їх розносити лише 11.02.2019року. Бо у нас такі технічні налаштування у Банку.

Клієнтські гроші розносимо по рахунках після вихідних (у моєму випадку на четвертий день після поступлення їх на картку), а от списуємо відсотки у останній робочий день перед вихідними (у моєму випадку за два дні до розрахункової дати). І не має значнння, що клієнт вніс гроші і що вони уже другий день відображаються у виписці, Альфа-банк списує комісію з клієнта 892,30грн, так ніби ніяких грошей клієнт взагалі не вносив.»

Тобто система Альфа-банку налаштована так, щоб дурити клієнтів і красти з їх рахунків гроші. Одним словом: шахрайство.

Тут або за тиждень до розрахункової дати треба вносити гроші (термін чотири дні для «надзвичайно швидкісної» системи обробки клієнтських платежів Альфа-банку замалий), або не користуватись послугами російського банку, бо вони апріорі не можуть бути дружніми щодо українців.

http://

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *