Categories Новини

Альбомний довідник про музеї краю представлять в Ужгороді

музеї Музейне багатство краю – під однією палітуркою. 16 червня о 12.00 в мультимедійному залі Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту відбудеться презентація видання “Подорож музеями Закарпаття”.

Книгу-фотоальбом надруковано в серії “Закарпаття: філософія культури” видавничої студії “Zoriana” (м.Мукачево) за підтримки управління культури Закарпатської ОДА і КП “Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва “Закарпаття” Закарпатської обласної ради”.

 

На майже 80-ти сторінках альбому подано основні відомості про 38 оригінальних музейних об’єктів, що представляють усі куточки краю, а також – статті про історію та перспективи розвитку музейництва на Закарпатті.

 

Серед авторів видання власне керівники музеїв (Василь Шеба, Габріела Андял, Франциск Ерфан, Михайло Белеканич та ін.), учені-краєзнавці (Йосип Кобаль, Василь і Тетяна Коцани, Людмила Біксей), сподвижники музейної справи в області (Василь Габорець, Юрій Глеба, Валерій Грищенко) та меценати культури (Станіслав Аржевітін, Зігхард Рашдорф (Німеччина).

 

Для ширшого представництва видання, статті продубльовано англійською мовою. Окремо слід відзначити роботу колективу відомих закарпатських фотографів, чиї світлини вигідно доповнили публікації, довершивши колоритну музейну мапу Закарпаття.

 

У презентації альбому візьмуть участь автори та сприятелі проекту. Зокрема, і керівники двох музеїв-ювілярів – директор Закарпатського краєзнавчого музею Василь Шеба та директор Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту Габріела Андял. Господарі музеїв розкажуть про програму святкування 70-річчя та 45-річчя закладів відповідно.

 

На презентацію запрошують усіх охочих та представників ЗМІ.
Управління культури Закарпатської ОДА

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *