Рятувальники три дні будуть роз’яснювати ужгородцям, що робити під час надзвичайних ситуацій

мобільний пунктВід сьогодні, 10 лютого, оперативно-рятувальною службою Закарпатської області було прийнято рішення про встановлення у центрі м. Ужгород мобільно-консультаційного навчального пункту. У ньому викладачі навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності та цивільного захисту будуть роз’яснювати громадянам як діяти під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій, як спакувати екстрену валізу, що має у ній міститися, про поведінку під час пожежі тощо.

Про це повідомила начальник сектору зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю У ДСНС України в Закарпатській області Наталія Батир.

За її словами, у пункті кожен бажаючий може отримати брошури у яких роз’яснено як треба діяти під час виникнення повені, пожежі, аварії на якомусь потенційно небезпечному об’єкті. Громадянам, при їх бажанні, будуть показувати фільми про дії під час надзвичайних ситуацій. Також тут є манекен на якому лікар може розказати громадянам як надавати долікарську допомогу при різного роду травмах чи ушкодженнях.

«Ми практикували роботу подібного пункту в Іршавському районі, він там зарекомендував себе з позитивної сторони. Плануємо такі акції проводити по всій області, ну а в найближчі три дні даний пункт буде знаходитися в Ужгороді, на пл.. Театральній», – зазначила Наталія Батир.

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *