Categories Новини

За порушення прав підозрюваних посадовців Мукачівського МВ УМВС притягнуть до відповідальності

прокуратураПротягом поточного року до Мукачівського міськрайонного суду подано 39 клопотань про обрання запобіжних заходів, з них 24 – тримання під вартою, 15 домашній арешт. У трьох випадках слідчим-суддею відмовлено у задоволенні клопотань у вигляді тримання під вартою у зв’язку з тим, що підозрюваний виконає покладені на нього процесуальні обов’язки без застосування вказаного запобіжного заходу.

Як повідомив прокурор м. Мукачева Віктор Данканич: «Перевіркою стану додержання законів підрозділами внутрішніх справ під час здійснення контролю стосовно осіб, яким обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту встановлено численні факти порушень прав підозрюваних, обвинувачених потерпілих та свідків в діяльності Мукачівського МВ (з обслуговування м. Мукачево та Мукачівського району) УМВС України в Закарпатській області».

Так, в порушення вимог Закону України «Про міліцію» працівники міськвідділу взагалі не організували виконання 4-х постанов суду про застосування запобіжного заходу. Крім того, ними допускаються порушення щодо негайної постановки підозрюваних, обвинувачених на облік та повідомлення про це слідчого або суду. Контрольно-наглядові справи осіб, до яких застосовано домашній арешт також належним чином не ведуться.

«Усі ці виявлені порушення відображені у поданні начальнику УМВС України в Закарпатській області в якому я вимагаю усунення вказаних порушень вимог законодавства, а також вирішити питання про притягнення до відповідальності 7 винних посадових осіб Мукачівського МВ УМВС» – резюмував прокурор м. Мукачева.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *