Categories Новини

Яка насправді “гуманітарна допомога” їде з Росії в Україну?

градУ гуманітарний вантаж, який везе колона машин з Росії, заховано радіомаяки для наведення вогню систем “Град”.

Про це повідомив голова громадської організації “Права справа” Дмитро Снєгирьов.

За його словами, цю інформацію йому надали джерела, близькі до самопроголошеної “Луганської народної республіки”.

“Як стало відомо з надійних джерел, у машинах, що везуть “гуманітарку” з Росії, заховані радіомаяки для наведення вогню систем “Град”. При заході в Луганськ цей караван буде обстріляно загонами спецпризначення ГРУ Росії, а відповідальність буде покладено на Нацгвардію України”, – сказав Снєгирьов.

Він також повідомив, що 12 серпня в Краснодоні відбулася нарада бойовиків, на якій обговорювався момент проходження каравану з гуманітарною допомогою і наявності в ньому систем радіоспостереження (маячків). За інформацією активіста, нараду вів офіцер російського Головного розвідувального управління з позивним “Микола”, у нараді брали участь 8 осіб.

На думку Снєгирьова, непрямим підтвердженням провокації є відмова російської сторони від орендування Червоним Хрестом машин. Також, за його словами, підтвердженням того, що провокація запланована з боку Росії, є проведення наради польових командирів бойовиків і наявність загону спецпризначення ГРУ з 18 осіб, який прибув напередодні й розміщується в будівлі державної податкової інспекції у Краснодоні.

Крім того, у Луганську, якому безпосередньо призначається цей вантаж, відзначено активізацію бойовиків, які ведуть обстріл “зеленого коридору” і всіляко перешкоджають виїзду мешканців міста, зазначив активіст. 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *