Війна за Мукачівську райраду може призвести до розпаду коаліції в Закарпатській облраді

Про це пише у своєму телеграм-каналі Павло Федака – https://t.me/P_Fedaka/105

❗️Війна за Мукачівську райраду може призвести до розпаду коаліції в Закарпатській облраді.

❗️Напередодні Нового Року розгорнулися баталії за головування в Мукачівській райраді. 

❗️Нагадаю, що посаду голови представник Команди Андрія Балоги (КАБ) Михайло Лабош отримав в результаті домовленостей  партійної коаліції в обласній раді за участі Слуг Народу,  Команди Андрія Балоги, партії угорців КМКС, ОПЗЖ та За Майбутнє.

28 жовтня 2021 р. ця коаліція розвалилася, представника «слуг» Петрова відправили у відставку. 

❗️Нова коаліція у складі «Рідне Закарпаття», КАБ, Батьківщина, «Європейська Солідарність» та ОПЗЖ обрала головою облради ріднозакарпатця Володимира Чубірка. ❗️В пакеті домовленостей коаліції було обумовлено і передачу посади голови Мукачівської райради представнику «Батьківщини» Михайлу Ланю. 

❗️Виконання обіцянки затягувалося і в результаті депутати від «Батьківщини» на сесії Закарпатської облради 2 грудня 2021 року провалили лобійоване Балогою питання призначення «додатковим» заступником голови облради колишньої помічниці нардепа Віктора Балоги Андріани Сушко. 

❗️Тимошенківці вимагали особистих гарантій Балог для свого кандидата Ланя у Мукачівській райраді. Після того, як вони їх отримали було екстренного того ж 2 грудня скликано позачергову сесію Закарпатської обласної ради і Сушко стала заступницею Володимира Чубірка.

❗️В Мукачівській райраді присутні представники 6 політсил – КАБ (10 мандатів), Слуга Народу (8), Батьківщина (8), «Рідне Закарпаття» (5) За Майбутнє (4), ОПЗЖ (7). Для прийняття рішення необхідно 22 голоси.

❗️21 грудня на сесію Мукачівської райради з’явилися тільки представники Команди Андрія Балоги та ОПЗЖ (17 депутатів). Інші фракції (25 депутатів) вимагали проведення сесії 23 грудня. 

❗️Голова ради Михайло Лабош переніс її на 21 січня 2022 року. ❗️На початку січня представники партій Слуга Народу , Батьківщина, Рідне Закарпаття, За Майбутнє зареєстрували звернення про скликання позачергової сесії, так як Лабош не відреагував на це, ця сесія відбудеться відповідно до Статті 46 п.7 Закону України про Місцеве самоврядування. ❗️Цікаво, що скликана вона на той самий день 21 січня 2022 року.

❗️Коаліціанти збираються припинити повноваження голови Мукачівської райради Михайла Лабоша. ❗️Нового голову обирати поки не планують. Адже медіаресурси Віктора Балоги розгорнули потужну кампанію з дискредитації Михайла Ланя («Блюк»), стверджуючи, що у разі його обрання головою, «будівля районної ради перетвориться на місце збору криміналітету, а відвідувачами будуть не люди, які прийшли з вирішенням життєвих проблем, а молодики у спортивних костюмах» (http://www.mukachevo.net/ua/news/view/3109052).

❗️На проміжному етапі планується, що керуватиме Мукачівською районною радою заступник голови Мукачівської районної ради Роман Тарабій – Слуга Народу.

❗️Наслідком «мукачівських» розбірок може стати те, що Команда Андрія Балоги і ОПЗЖ вийдуть з коаліції в Закарпатській обласній раді, на яку чекатиме нова криза.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *