Ужгородка Валентина Штефаньо створює кондитерські шедеври у Парижі

Ужгородка Валентина Штефаньо створює кондитерські шедеври у Парижі

12 лютого день народження у неймовірної, талановитої, ніжної і водночас сильної духом, із незламною волею та тягою до життя жінки, нашої землячки Valentina Chtefanyo ✨

Нам є чим пишатись! 

Наш рідний край славиться талановитими і працьовитими людьми на увесь світ. 

Доля закинула ужгородку Валентину Штефаньо в далекі краї. Її життя не було сповнене феєрверків, кожна щаблинка, кожний успіх, кожна нагорода та  перемога, визнання у світовій кондитерській столиці, у галузі, де панують переважно чоловіки, завойовані невтомною працею, жагою до знань та наполегливим шліфуванням діамантових граней власного таланту. 

Уже чимало років Валентина мешкає та творить неймовірні  кулінарні дива у Парижі. Французи гідно цінують талант українського кондитера. Вироби з її кулінарної лабораторії користуються шаленим попитом. Навіть існує ціла когорта давніх шанувальників. Це досить несподівано і викликає неймовірну шану серед французів, що «нефранцуженка» реалізувала себе і зайняла гідне місце серед кондитерів у Франції.

Валентина закінчила Вищу школу FERRANDI Paris. Це державна установа Франції, яка готує елітних кулінарів  і щоб туди потрапити, треба пройти чималий конкурс. І навіть, якщо вам вдасться пройти відбір і стати студентом навчального закладу такого рівня, не факт, що ви отримаєте диплом. Адже, конкуренція шалена, навчання проходить у дуже напруженому і інтенсивному темпі, тому, багато студентів, вилітають з 1-го чи навіть 2-го курсу. Однак Валентина Штефаньо, не була б Валентиною, якби не відвоювала своє місце, вивчилась та отримала омріяний багатьма Диплом.

У цей вищий навчальний заклад не можна потрапити навіть на екскурсію. Він занадто закритий і цінує та береже свої традиції, кулінарні секрети. Тому, мусиш бути студентом аби навчатись і тим паче проходити практику в Вищій школі FERRANDI Paris 😊

Для того, щоб підтвержувати свою високу кваліфікацію, наша землячка не лише створює шедеври, а й постійно приймає участь у різних кулінарних конкурсах і має чимало перемог та може пишатися призовими 1-2 місцями, здобутими у світовій столиці кондитерського мистецтва, Парижі. 

Хоча, перша їі перемога, багато років тому, була трішки кумедною: 11 місце – останнє з усіх наявних призових. Але то було давно, ще на момент становлення у Парижі та заявлення її, як майстра кондитерської справи.

Інна Конар

/

//

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.