Письменник Андрій Дурунда високо оцінив нове видання про Президента Карпатської України Августина Волошина

У моїй домашній бібліотеці нове цінне поповнення: вчора отримав з автографом солідне видання «Августин Волошин: Шлях у безсмертя. Постать подвижника у музейних реліквіях» (Ужгород, 2024 р., 311 стор.) від одного з авторів книги, доктора історичних наук Павла Федаки. Співавтор – син Павло Федака – кандидат історичних наук. У ньому йдеться про багаторічні самовіддані труди визначного українського педагога, вченого, громадсько-політичного, культурного та церковного й державного діяча, Президента Карпатської України, Героя України о. Августина Волошина з нагоди 150-річчя з дня його народження.
На початку книги – мудро-пророчі слова Волошина: «Єдність нашого народу, спокій і порядок стануть найпевнішою запорукою розвитку нашої держави.
Історія признає правду тим, що вміють за неї постояти, тому постіймо й ми за свою правду».
У праці – багато унікальних світлин та документів з життя і діяльності А. Волошина.
Книга тиражем, на жаль, усього 300 примірників, стане в пригоді всім тим, хто цікавиться історією нашої славетної Срібної Землі та її яскравими особистостями, які словом і ділом служили своєму народу.
Особливу вдячність хочеться висловити батьку й сину Федакам. Вони доклали чимало зусиль, аби не тільки віднайти нові документи, систематизувати їх, описати, а й видати книжку в наш такий тяжкий час, коли у боротьбі з ненависним ворогом вирішується доля країни.
Але ми віримо твердо і беззастережно – все буде Україна!
На світлині: науковець і великий патріот Срібної Землі Павло Федака-старший дарує мені свою книжку у присутності свого земляка-односельця, а мого армійського вірного друга Михайла Костя, а я йому у віддачу – «Свічу», яка теж ще пахне свіжою фарбою….
Андрій Дурунда

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *