Організатори закарпатського фестивалю квітів повідомили деталі свята

1-2 липня у середньовічному замку Сент-Міклош (с.Чинадієво) вже вдруге відбудеться масштабний Фестиваль квітів. Про деталі цьогорічного свята в Ужгородському прес-клубі розповіли організатори Фестивалю квітів.

Минулого року Асоціація Українських флористів спільно з орендарем замку Йосипом Бартошем започатковула щорічний фестиваль квітів «Кохання в Сент Міклош», який мав значний резонанс. Цього року після успіху попереднього фесту організатори знову перетворять замок на квіткове королівство. Йосип Бартош, художник та орендар замку Сент-Міклош каже: «Флористика і середньовіч зв’язані дуже сильно. Зокрема, княгиня Ілона Зріні дуже любила квіти і сади її були незвичайні. Ми, до речі на території замку відновлюємо парк, який був закладений у 1447 році на прохання графа Шенборна. На місці парку за радянських часів влаштували автобазу, зараз ми поступово відновлюємо все, нам допомагають науковці з Ужгорода та Львова. Флористи захопилися нашим замком ще минулого разу, цього року зроблять також все, щоб було красиво».
Вікторія Соловей, представник Асоціації українських флористів та координатор фестивалю розповіла, що у програмі майже всі пункти з минулого року. «Нічого особливо змінювати не будемо. Хочеться стабільності. Головною квіткою фестивалю буде троянда, цього року, як і минулого, вже завезли 30 тис. штук. Допомогу з квітами надає спонсор фірма «Тандем» з Дрогобича. Привезли троянди червоного кольору різних відтінків. Сподіваюсь, свято сподобається усіх, над композиціями працюватимуть близько сотні флористів, – каже Вікторія Соловей. – З новинок: ми вирішили відкрити підвали замку, там будуть інсталяції з факелами. Також буде відтворена весільна церемонія прикрашена трояндами – це окремий пункт нашої програми у спальні Ілони Зріні. Буде також лунати класична музика зі сцени фестивалю».
Відкривається фестиваль о 12.00 1 липня і триватиме до 20.00. Наступного дня фестиваль працюватиме з 10.00 до 21.00, коли відбудеться урочисте закриття. Під час заходу відбуватимуться також різні майстер-класи із флористики, працюватиме ярмарок хендмейду, буде шоу флористів. Крім того, 2 липня відбудуться літературні читання за участі відомого письменника Юрія Андруховича (з 14.00 до 16.00).

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *