На Закарпатті судитимуть організатора контрабанди зброї

Закарпатською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт щодо мешканця Києва за фактами контрабанди частин вогнепальної нарізної зброї (ч. 1 ст. 201 КК України) та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України).

Розслідуванням встановлено, що киянин організував канал контрабандного переміщення комплектуючих до вогнепальної зброї з використанням послуг міжнародних поштових відправлень. Посилку із прихованими контрабандними товарами виявили на митному пості у Чопі та простежили за її подальшим переміщенням.

Коробку із замовленими з-за кордону комплектуючими обвинувачений одержав у одному зі столичних відділень пошти, після чого його викрили правоохоронці. Того ж дня за місцем проживання фігуранта та у належному йому гаражному приміщенні оперативники УСБУ в Закарпатській області провели санкціоновані обшуки.

Так, у чоловіка виявили 15 магазинів до вогнепальної нарізної зброї та 10 споряджувальних планок для патронів, що є складовими частинами до пістолета-кулемета, 70 патронів різних типів, розібраний пістолет-кулемет та нарізні стволи різного калібру, стартовий пістолет із травматичними патронами та ємності з порохом загальною масою понад 800 г.

Досудове розслідування, яке здійснювали слідчі Управління СБ України в Закарпатській області, наразі завершене. Обвинувальний акт скеровано до Ужгородського міськрайонного суду для подальшого розгляду.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба прокуратури Закарпатської області.

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *