На Закарпатті суд задовільнив позов “СВОБОДИ” щодо порушення виборчого законодавства (документ)

Кандидат в депутати Закарпатської обласної ради від ВО «Свобода» Михайло Мочан повідомив, що Іршавський районний суд під головуванням судді І. А. Даруда задовольнив його позов щодо грубого порушення під час виборчого процесу на дільниці № 05029 в с. Осій Іршавського району. Представник виборчої дільниці на судове засідання не з’явився, хоча голова комісії належним чином про час та місце розгляду справи була повідомлена.

Як повідомлялося, на виборчій дільниці в Осої голова комісії Ольга Бандурович відмовилася зареєструвати складений акт щодо порушення Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради, АР Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» – пряма агітація сільським головою Василем Турянином за провладного кандидата.

Справа слухалася за позовом кандидата в депутати облради по Іршавському району Михайла Мочана в присутності 4-х свідків, які підтвердили факт зазначеного порушення і відмови головою комісії Ольги Бандурович зареєструвати складений акт про порушення.

«Представники дільниці судову справу проігнорували. – Повідомив кандидат в депутати облради Михайло Мочан. – Іршавський районний суд постановив адміністративний позов задовольнити, чим визнав незаконною відмову голови Осійської дільничної комісії № 05029 і зобов’язав її зареєструвати акт про порушення». Таким чином постанова підлягає до негайного виконання.
судсуд2

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *