На Закарпатті продовжують ліквідовувати наслідки витоку з нафтопроводу

нафтаДержавна екологічна інспекція у Закарпатській області інформує, що 20 травня о 21 год. 15 хв. за повідомленням оперативного чергового УДСНС України в Закарпатській області, стався витік дизпалива на місці несанкціонованої врізки на 303 км траси № 1 продуктопроводу, що належить ДП “Прикарпатзахідтранс” м. Рівне, поблизу с. Тихий, Великоберезнянського району.

20 травня, після повідомлення про витік, розпочалися роботи з ліквідації наслідків витоку 100 літрів дизпалива.

На місце аварії здійснили виїзд спеціалісти Держекоінспекції, в ході якого встановлено факт забруднення грунту та поверхневих вод безіменного потічка та потічка Тихий, лівої притоки р. Уж. З метою визначення ступеня забруднення ґрунту та поверхневих вод спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю відібрані проби грунтів та води.

Станом на 21 травня за результатами лабораторних досліджень Держекоінспекцією зафіксовано перевищення гранично-допустимої концентрації нафтопродуктів в пробах води, що була відібрана в потоці Тихий вниз по течії від місця потрапляння нафтопродуктів. Вміст нафтопродуктів в поверхневих водах транскордонної річки Уж не перевищує гранично-допустимої концентрації для водойм відповідної категорії.

Аварійною бригадою лінійної виробничо-диспетчерської станції “Дубриничі” ДП “Прикарпатзахідтранс” проводиться ліквідація наслідків розгерметизації відводу несанкціонованої врізки. Встановлено бонову загороду та гідрозатвор на потічку Тихий вище с. Тихий, Великоберезнянського району, та бонову загороду на напівстаціонарній вловлюючій споруді на р. Уж в районі с. Заріччя, Перечинського району.

З метою ліквідації наслідків аварійного забруднення та зменшення негативного впливу на навколишнє середовище Держекоінспекцією видано припис начальнику ЛВДС “Дубриничі”.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області продовжує контроль за ситуацією, що склалася.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *