Хустським районним депутатам увірвався терпець

губальДепутати Хустської райради готові висловити недовіру своєму голові Василю Губалю

9.10.2013року проводилось пленарне засідання Хустської районної ради , але це засідання стало точкою кипіння, яка може призвести до відставки голови Хустської районної ради Губаль В.І. Нагадаємо , що Губаль В.І. був керівником виборчого штабу Балоги Павла. На цій зірковій хвилі Губаль поплутав  району раду з власним підприємством в якому він є директором.

На засідання сесії перестали ходити депутати, які бачать постійні грубі порушення регламенту та бюджету району , як розподіляються кошти на власні фірми чи фірми друзів, йде дерибан бюджетних коштів . А також ця посада використовується Губалем для політичного піару сімейства Балог та самого Губаля . Також депутати збурені, що група осіб, яка наближена до голови ради почала використовувати раду для власного збагачення .

А  останньою краплею,  яка збурила  депутатів було погодження клопотання на надання дозволу (ліцензії) ДП «Закарпатський цеолітовий завод» ТОВ «Цеоліт».  На розгляді цього питання на комісіях це питання було знято з порядку денного . В комісії та президії було надано письмові звернення жителів с. Сокирниця, де зазначалось , що дане підприємство грубо порушує природоохоронне законодавство та екологію селища . А також, що  воно працює з 2011 року взагалі без ліцензії та договору оренди землі . В кар’єрі, який розміщений поряд з селом проводяться вибухові  роботи для дроблення пластів цеоліту . Також повідомили окремі депутати, що без відповідних документів проводиться експорт цеоліту за кордон. В бюджет села та району не поступають податки від їх господарської діяльності. Депутатів обурює також факти  кришування цього підприємства з боку контролюючих служб та окремих депутатів обласної та районної ради, які використовують це підприємство для власного збагачення.  В кулуарах ради, деякі депутати сказали, що вони і так протиснуть це питання, адже підприємством сплачена винагорода за погодження цього питання всупереч рішенню комісії та депутатів.

Такі зухвалі дії голови ради привели до того, що між депутатами проводяться консультування про висловленню недовіри голові Хустської районної ради Губалю В.І .

Novini Hustschini

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *