Дитячий табір на Закарпатті під загрозою закриття

Коли наступає пора літніх канікул, батьки задаються запитанням: куди відправити свою дитину на відпочинок? Безумовно, одним з найкращих варіантів і досі залишається подорож в дитячий табір. Адже перебуваючи в дитячому оздоровчому закладі, дитина знаходиться в середовищі, що дозволяє зняти напругу та забути про шкільні проблеми.

шаян5

Окрім того, атмосфера літніх дитячих таборів та їх спрямованість сприяють відновленню фізичних та психічних сил дитини, зміцнюють дитячий організм.
Згідно сумної статистики, що озвучила заступник міністра соціальної політики та праці Лідія Дроздова, нині лише сім відсотків школярів вважаються цілком здоровими. Тому надзвичайно гостро постає питання оздоровлення дітей шкільного віку, відновлення та зміцнення їх здоров’я.
Ніхто не стане заперечувати, що Закарпаття – сонячний край, курорти та природні ресурси якого не поступаються жодним закордонним. Та найбільшим попитом у гостей краю користується дозвілля в Шаяні, чисте гірське повітря, мінеральні джерела і краса гір якого надають відпочинку неповторний колорит. Саме в цій мальовничій місцевості розташований позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Шаяни». Бажаючи дізнатися, як оздоровлюються діти на Закарпатті, ми вирушили до вищезгаданого оздоровчого закладу.
шаян2Перше, що привернуло нашу увагу – чистота та охайність прилеглої до табору території та приміщень, в яких перебувають дітки. На першому поверсі зроблений сучасний ремонт кімнат та санвузлів. На території закладу функціонують амфітеатр, волейбольний, футбольний та ігрові майданчики. Харчування в закладі п’ятиразове з ухилом на екологічно чисту продукцію, вирощену місцевими господарями. Під наглядом лікаря відбувається щоденний прийом лікувальної мінеральної шаянської води, що завозять сюди кожного ранку. Та чи не найбільшою перевагою оздоровчого табору «Шаяни» є екологічно чисте гірське повітря, що є важливим чинником у формуванні і відновленні дитячого здоров’я.
Не зважаючи на вищезгадані переваги даного закладу оздоровлення для дітей, директор «Шаянів» Степан Тегза повідомив нам, що відкриття зміни в серпні – під питанням, оскільки немає необхідної кількості дітей. Тому цілком ймовірно, що заїзд дітей у липні стане останнім цього року і заклад закриють до наступного літнього сезону.
Яким чином не допустити закриття оздоровчого табору і направити до нього необхідну кількість дітей? Як відомо, 31 липня відбудеться засідання сесії Хустської районної ради, на якому буде розглянуте питання стосовно направлення коштів, виділених Кабміном на оздоровлення дітей влітку, до закладів оздоровлення. Таким чином, заклад отримає необхідну кількість дітей, які будуть забезпечені якісним оздоровленням і зможуть відновити свої сили перед новим навчальним роком. Сподіваємося, що кожен усвідомлює, що здоров’я підростаючого покоління – це здоров’я майбутньої української нації. І голосувати за позбавлення дітей якісного відпочинку можуть тільки ті люди, фаховий рівень яких не відповідає займаній посаді. Ми уважно стежитимемо за рішенням райради стосовно даного питання і обов’язково висвітлимо його у нашому виданні.

шаян шаян4 шаян3

Новини Закарпаття

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *