До професійного свята цікаву прем’єру готує Закарпатський облмуздрамтеатр

25 і 27 березня о 18.00 Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв покаже першу весняну прем’єру – карпатську притчу “Вуйцьо з крилами”.

Що це за дивна істота з крилами? Чому вона до нас прилетіла? На це дає свою відповідь кожен герой неймовірної історії, яка докорінно змінила життя на Богом забутому хуторі у високих горах.

Оповідання “Старигань з крилами” основоположника латиноамериканського магічного реалізму Габріеля Гарсія Маркеса вже стало надбанням світової класики. Вивчається воно й на уроках зарубіжної літератури в українських школах.

Людство на порозі свого “безкрилля”, воно погрузло у полоні байдужості, корисливості, розрахунку – так відгукуються критики про художнє попередження Маркеса. Закарпатський драматург Олександр Гаврош зробив власну інтерпретацію притчі, перенісши дію з узбережжя Атлантичного океану в рідні Карпати.

Відомий режисер Олександр Саркісьянц вважає цю п’єсу дуже своєчасною. “Вона змушує нас задуматися над власним життям, – розповідає режисер-постановник. – Людина повинна жити мрією, мати якусь ідею, вірити в світле, краще. І тоді неодмінно станеться диво”.

У виставі задіяні провідні актори театру. Перед прем’єрою у неділю о 17.00 відбудеться прес-конференція з керівництвом театру та творчою групою, яка працювала над виставою, – інформують у театрі.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *