Закарпатці у 2017-му сплатили майже 5,4 млрд грн податків

У Головному управлінні ДФС у Закарпатській області інформують, що завдяки платникам податків краю протягом 2017 року до бюджетів усіх рівнів сплачено 5 млрд 397 млн 608 тис. грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів.

Статистика свідчить, що зазначена сума перевищує показник 2016 року на 982 млн грн. Про це зазначає начальник Головного управління ДФС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

За словами керівника органів ДФС Закарпаття, основне призначення податкових надходжень – забезпечення бюджету країни фінансовими ресурсами. Таким чином, одні податки спрямовуються до місцевих бюджетів, інші – до державного бюджету. Зокрема, для Закарпаття важливими є грошові надходження, які отримали місцеві скарбниці, а це понад 3 млрд 340 млн грн у 2017 році, які будуть спрямовані на вирішення потреб місцевих громад. Кошти, спрямовані до державного бюджету – більше 2 млрд 57 млн грн, забезпечуватимуть загальнодержавні потреби.

– Добровільна сплата податків громадянами, а також ефективна робота органів ДФС області дали змогу досягнути значного рівня надходжень до бюджетів. Дякую кожному чесному платнику податків Закарпаття за високу податкову культуру та сумлінне виконання громадянами конституційного обов’язку. У свою чергу фахівці ДФС і в 2018-му працюватимуть над вдосконаленням системи адміністрування податків і зборів та впровадженням електронних сервісів. Сподіваємось, що такі позитивні результати збережуться й у подальшому, – зазначає Олексій Петріченко.

ДФС у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *