Закарпатці привезли нагороди зі словацького марафону

марафонТрадиційні легкоатлетичні старти “Будімірський напівмарафон” зібрали 19 квітня кількасот любителів випробувати себе не лише з численних словацьких клубів, але й з Польщі, Угорщини та з України. Вони долали трасу довжиною 21 кілометр і 98 метрів у три кола – асфальтівкою з селища Будімір через Кральовце і Вайковце. На першій частині кола спортсменам дошкуляв сильний зустрічний вітер, але навіть за таких умов лідери показали високі результати. 

Першість у загальному заліку з результатом 1 година 8 хвилин і 18 секунд виборов 29-річний член збірної команди Словаччини Йозеф Урбан з клубу JM Demolex із Бардейова. Кубок за друге місце на подіумі серед спортсменів основної групи (не старших 39 років) вручено 24-річному мукачівцю Сергію Расчупкіну, який завершив змагання з особистим рекордом – за 1:11.39. Бронзовим призером став поляк Марцін Стоковець – 1:12.45. П’ятий результат, після Ярослава Любінські з Польщі – у 32-річного ужгородця Едуарда Гапака – срібного призера Нью-Йоркського напівмарафону.

В категорії спортсменів віком від 40 до 49 років переміг львів’янин Віктор Стародубцев, другим фінішував екс-чемпіон Словаччини з марафонського бігу Імріх Пастор з Кошице, на третьому та четвертому місцях ужгородці Анатолій Малий та Орест Баб’як.

В змаганнях серед жінок перемогла івано-франківка Оксана Угринчук з клубу JM Demolex із Бардейова (1:25.21), срібною призеркою стала Наталія Малая з Ужгорода (1:29.11), бронза у словачки Габріели Слафковської (1:30.57).

7dniv.info

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *