Categories Новини

В Ужгороді пройшов чемпіонат області з класичного пауерліфтингу (ФОТО)

офіцинський     Минулих вихідних у приміщенні ужгородського спортивного клубу «Проспект» пройшов чемпіонат області з класичного пауерліфтингу серед чоловіків і жінок, в якому атлети змагались без застосування спеціального екіпірування.  55-х спортсменів з семи регіонів Закарпаття привітали перший заступник міського голови Ужгорода Іштван Цап, начальник управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради Євгеній Бобров,  депутат Ужгородської міської ради Євгеній Прозор.

     У змаганнях представниць прекрасної статі знаковим стало повернення на поміст після 8-річної перерви, пов’язаної з народженням двох дітей, майстра спорту України міжнародного класу з Ужгорода Габріелли Мателешко, котра з сумою триборства 250 кг, що лиш трохи менше за майстрівський норматив, впевнено перемогла у ваговій категорії до 47 кг. Габріелла, яка була найлегшою учасницею змагань, стала також абсолютною чемпіонкою області за формулою Вілкса серед спортсменок усіх вагових категорій. Чудовий підсумок усього двохмісячних тренувань!  «Срібло» й  «бронзу» у цій категорії здобули представниці Мукачівщини Єлизавета Форкош і Крістіна Агеєва. У вазі до 57 кг 1-е місце з сумою 230 кг посіла дебютантка змагань Єва Уйварі з обласного центру, а серед  спортсменок, не важчих за 72 кг,  з результатом 277,5 кг перемогла 17-річна Мар’яна Мучичка з Мукачівського району.

     У чоловіків, котрі змагались у семи вагових категоріях, було показано низку високих результатів. Серед найлегших силачів  (до 59 кг)перемогу  святкував 15-річний Себастян Мартон з Виноградівщини, а у вазі до 66 кг не було рівних студенту фізичного факультету УжНУ Валерію Дудашу (Перечинський район), котрий з сумою 470 кг лише 5 кг не добрав до майстрівського нормативу. Задоволені своїм виступом були й ужгородці Леонід Ткаченко і Олександр Візауер, котрі з однаковим результатом 405 кг посіли відповідно 2-е та 3-е місця і вперше виконали норматив кандидата у майстри спорту.

      Блискучою була перемога у категорії до 74 кг 19-річного студента економічного факультету УжНУ Максима Офіцинського, котрий у присіданні та жимі підняв звичні для себе 200 і 130 кг відповідно, а у тязі подолав 220 кг, що на 15 кг вище за його особистий рекорд,  і у підсумку випередив найближчого суперника на 95 кг! Максим єдиний на цих змаганнях підкорив норматив майстра спорту України – його сума триборства 550 кг на 17,5 кг перевищила цей високий показник. Своєї мети домігся і срібний призер Олексій Якименко з факультету здоров’я людини УжНУ, котрий вперше виконав кандидатський норматив, а «бронзу» здобув Владислав Бошинда з Мукачівщини.

     У ваговій категорії до 83 кг з сумою 582,5 кг, що лише на 2.5 кг менше за майстрівський норматив, «золото» виборов Сергій Шустур з Хустщини, його земляк Дмитро Біляк з результатом 560 кг став срібним призером, проте здобув титул абсолютного чемпіона області за формулою Вілкса, «бронзу» отримав Оттіло Савко з Виноградівщини. Серед атлетів, не важчих за 93 кг, переміг Василь Балаж з Мукачівського району (сума 620 кг), «срібло» – у голови Ужгородської міської федерації пауерліфтингу Леоніда Квятковського,  з-поміж 105-кілограмових спортсменів першим став Федір Вінер з Мукачева (сума 625 кг), а срібний призер Роман Корсак з Ужгорода вперше виконав норматив кандидата у майстри спорту.

     Найзапеклішою виявилась боротьба у ваговій категорії до 120 кг, де до останнього підходу «з’ясовували стосунки» представники Мукачівщини Сергій Русин і Олександр Пліс. У підсумку обидва силачі набрали однакову суму триборства 665 кг, проте «золото» здобув Олександр, бо був легшим за суперника.

     У загальнокомандному заліку серед чоловіків переміг Мукачівський район, одним очком менше у команди Ужгорода, на третьому місці – Мукачево, а серед жінок перше і друге місце відповідно у Мукачівщини та Ужгорода.

     За підсумками змагань буде сформована збірна команда Закарпаття, яка візьме участь у чемпіонаті України серед спортсменів усіх вікових груп, що пройде у вересні у Полтаві.

     Обласна федерація пауерліфтингу висловлює подяку управлінню молоді та спорту облдержадміністрації (начальник В.Ерфан)та депутату Ужгородської міської ради Євгенію Прозору за сприяння у проведенні чемпіонату області.

 

22 червня 2016 року                                 Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *