У війні з російськими окупантами загинув ужгородець Тарас Гайдук

У війні з російськими окупантами поліг ужгородець, випускник ЗОШ №15 і випускник магістерської програми з історії Українського католицького університету (2015 р.), голова правління у ГО “Закарпатська Громада”, екскурсовод 31-річний Тарас Гайдук.

Інформація смерть цієї позитивної людини, фахівця-історика сколихнула закарпатський сегмент соцмереж.

“Дорогий наш друже, відтепер вже не будеш з нами дискутувати про Платона, Геракліта і Гегеля. Хіба з небес будеш споглядати на наш аспірантський філософський клуб. А без тебе він вже не буде таким, як раніше… Порожній стілець завжди буде нагадувати про нашого друга, який віддав життя за Україну… Ти склав для Батьківщини найбільшу жертву, а ми, що тут залишаємося, мусимо йти далі і продовжувати твою боротьбу… Невимовний біль і жаль… Спи спокійно, друже…”, – написала на сторінці Тараса у Фейсбуку випускниця УКУ Марія Мартиненко-Гупало.

«Ми познайомилися у вересні 2016-го на іспитах до аспірантури історичного факультету. Він міг стати талановитим вченим, але обрав своєю місією захист Вітчизни. Усміхнений, ерудований, принциповий…. Таким він назавжди лишиться у пам’яті. Спочивай з миром, друже…Помстимося!», – написав друг загиблого Костянтин Куцов.

У Фейсбуку про себе Тарас зазначив: “Я багато помиляюсь”. А з-поміж цитат обрав оцю – “Орли літають наодинц,і а барани пасуться стадами”.

Свою основну світлину у профілі у Фейсбуку з цивільної на військову Т.Гайдук оновив щойно 25 лютого.

Прощання з Героєм відбудеться, попередньо, у п’ятницю, 11 березня, о 13:00, на Пагорбі Слави в Ужгороді.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *