У Берегові облаштовуватимуть велопарковки (фото)

В закаратських містах та селах велосипед є незамінним транспортом. А у Берегові ж, здається, кожен другий обирає саме такий спосіб пересування.

велосипедБагато берегівчан використовують двохколісний транспорт, аби добратися на роботу чи то відвідати міський ринок. Активними велосипедистами є і мешканці прилеглих сіл та віддалених районів міста. Тож, велосипеди в Берегові можна побачити практично скрізь. Ось декілька знімків. Зроблених буквально за 5-тихвилинну прогулянку центром міста.

велосипед3

Очевидно, що наразі місто потребує розвитку велосипедної інфраструктури. Особливо це стосується велосипедних парковок. Ті, поодинокі, що існують зараз були встановлені ще декілька десятиліть тому. Збереглися велостоянки поблизу церков, базару. При цьому ці парковки аж ніяк не задовольняють велосипедного попиту. Цікаво, що у багатьох європейських містах банківські установи, власники магазинів, кафе самі ініціюють та встановлюють місце для велостоянок.

«Велопарковки — це ознака цивілізованого суспільства і вони мають бути обов’язково! В Європі кожне навіть невеличке містечко їх має, а про великі годі й казати! Велорух нарешті набирає обертів і в нашій країні, в області, і вже не вважається транспортом для «бідних». Хоча думки є різні через необізнаність і недолугість деяких наших громадян. Але вже частіше на велосипеді можна побачити людину, яка обіймає керівну посаду і я вважаю, що це вже позитивне зрушення. Тому, для популяризації і зручності користування цього виду транспорту, обов’язково мають бути велопарковки особливо перед магазинами, банками, парками, державними установами і т.д. Адже велосипед — це і здоровий спосіб життя, і швидке мобільне пересування без заторів, ну і звичайно — ніяких грошей на бензин, велосипед не забруднює повітря, що є найголовнішим!», — впевнений берегівчани, активний велосипедист, Федір Смірнов.

Так, за ініціативи міського голови Золтана Бабяка в мерії взялися обговорювати облаштування велосипедної інфраструктури, а саме велопароковок. Було підготовлено кілька пропозицій щодо форми та розташування таких тимчасових стоянок: вони повинні бути зручними, безпечними та відповідати іншим нормам. До велосипедної справи можуть долучитися й благодійники, пропонується, що на велопарковці встановлюватимуть невеличку табличку із ім’ям та прізвищем того, хто її «спонсорував». Мешканці міста, особливо велосипедисти,  можуть вносити свої пропозиції та побажання щодо велопарковок! Ось декілька попередніх варіантів.

велосипед2 велосипед4

beregszasz.com.ua

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *