Центр легеневих хвороб приймає закарпатців з діагнозом COVID-19 (відео)

240 медзакладів були визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 в Україні. Це – лікарні першої хвилі, які першими прийматимуть пацієнтів з коронавірусом. На Закарпатті до них відносяться 4 установи, що знаходяться в Ужгороді – це обласна інфекційна лікарня, обласна лікарня ім. Андрія Новака, Ужгородська міська лікарня і останній заклад першої хвилі, який прийматиме пацієнтів з коронавірусом – Центр легеневих хвороб.

Окремий корпус в Обласному фтизіопульмонологічному лікувально-діагностичному центрі виділили для прийому хворих на коронавірус.Важких хворих направлятимуть у блок інтенсивної терапії –реанімації, який розрахований на 6 ліжок і обладнаний 4 апаратами ШВЛ, з них два –експертного класу, і кисневими концентраторами.Для решти у відділенні для надання меддопомоги пацієнтам виділені окремі палати, також обладнані кисневими концентраторами та всім необхідним.Подобово 12-14 медпрацівників у повному захисті будуть обслуговувати хворих на Ковід-19. У корпусі передбачили і чисту зону, де вони зможуть переодягатися, харчуватися і відпочивати. Загальна потужність перепрофільованого відділення -30 ліжок. Генеральний директор закладу каже, готові до прийому хворих на коронавірус.

З 1 квітня Центр легеневих хвороб фінансується Національною службою охорони здоров’я України. Перший транш за квітень вже отримали. Очікують на дофінансування як заклад першої хвилі, який бореться з коронавірусом. А також на доплати медикам, анонсовані президентом країни.

Для правильної організації лікування хворих на коронавірус, один корпус Центру легеневих хвороб довелося виокремити. Наразі потужності на рівні 30 ліжок, за потреби їх готові збільшити майже вдвічі. Головне завдання нині – надати адекватне лікування (до слова, медикаментами забезпечені) і вберегти персонал від можливого зараження. Василь Скрип каже, заклад має необхідні засоби індивідуального захисту, їх вистачить майже на три тижні. Роботу в корпусі організували вахтовим методом, поки що добовою тривалістю.

 

Читайте також: Закарпатський “Центр легеневих хвороб” прийняв перших 7 пацієнтів із COVID-19

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *