СБУ затримала на Закарпатті керівника силового крила злочинного угруповання, яке координував екснардеп-регіонал

Служба безпеки та Національна поліція знешкодили організоване злочинне угруповання, яке тероризувало та намагалося тримати в страху мешканців Закарпаття.
У результаті комплексних заходів у Мукачеві затримано керівника силового блоку банди, яку координував колишній народний депутат від Партії регіонів(йдеться про Михайла Ланя “Блюка –ред.).
Наразі екснардеп очолює одну з районних рад області.
За матеріалами справи, зловмисники спеціалізувалися на здійсненні насильства і тиску щодо політичних конкурентів ексрегіонала.
Так, наприклад, учасники банди намагалися залякати одного з депутатів Закарпатської облради.
Задокументовано, що фігуранти здійснили підрив на подвір’ї його домоволодіння, використовуючи вибухівку. А перед тим неодноразово підпалювали його помешкання та рухоме майно.
На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за чч. 3, 4 ст. 27, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).
Наразі вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу.
Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.
За даними джерела , затриманим є Мирослав Чопей(ред.).
Тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності злочинного угруповання.
Комплексні заходи проводили спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.
Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *