Посаду начальника Чопської митниці продали за два мільйони доларів

феделешОдним із найважливіших завдань нової влади та новообраного Президента нашої країни після подій на Майдані та під час ведення гібридної війни  безперечно є боротьба з корупцією. Це явище просто роз’їдає всі органи влади України зсередини,  сіє зневіру в реформуванні правоохоронних структур  серед громадян  та підриває авторитет країни  в Європі.

Мабуть, з метою побороти  корупцію  Закарпаття декілька днів назад  відвідав заступник  міністра Доходів і зборів  (заступник нової фіскальної служби) Макаренко. Чого гріха таїти: події, які відбувалися та відбуваються протягом останнього півріччя в Україні, на Чопську митницю  ніяк не вплинули. Контрабанда як йшла за часів панування  регіоналів, так і продовжує пересікати кордон після втечі Януковича.     Безперечно, неочікувана поява нового очільника митних органів країни в м. Мукачеві,  виявлені ним порушення та недоліки в роботі Чопської митниці  була сприйнята окремими  громадянами та працівниками митниці, як прояв боротьби з корупцією та наведення ладу в відомстві. Відсторонення та зняття з посади начальника митниці Стрічика стало підтвердженням благих намірів Макаренка  дало надію підприємцям регіону на рядовим працівникам митниці на добросовісне здійснення своїх функціональних обов’язків.

Західні митниці насторожились, куди поїде далі Макаренко – на Краковець, Рава-Руську,  Чернівці, чи може відвідає Рівне, Луцьк – що викриють, кого знімуть?    Всі в очікуванні.

Однак, новин про перевірки інших митниць або постів не надходить, натомість в пробалогівській  пресі Закарпаття з’явилася інформація про призначення начальником Чопської митниці колишнього начальника Управління СБУ в Закарпатській області Феделеша М.М. Благо цей офіцер СБУ добре обізнаний з роботою митниці, оскільки на службу в кантору був призваний з митних органів. За час служби, більше п’ятнадцяти років боровся з контрабандою в підрозділі «К»  Закарпатського УСБУ, ділився своїм досвідом боротьби в Житомирському, Тернопільському , Львівському управліннях,  до речі, тільки в спецпідрозділі  «К», мабуть, щоб не втрачати кваліфікацію. Передавав свій досвід в Головному Управлінні «К» в м. Києві. Нагороджений орденами, медалями, хрестами, дехто з офіцерів СБУ пам’ятає вислів   – « нагороджується хрестом за п’ять тисяч доларів офіцер Ф».

Сам Феделеш у вузькому колі тільки перевіреним товаришам повідомив, що посада начальника йому обійшлася у 2 мільйони американської валюти. Нічого так платня в канторі. Окремі особи стверджують, що за цим призначенням стирчать вуха колишнього генерала СБУ та митної служби, який під прикриттям Калетника «успішно» ще донедавна боровся на митних постах   Закарпаття з контрабандою, ніби саме він інвестував половину суми у проект «Новая таможня  – наша старая таможня».

Якщо нічого не відбудеться, то у вівторок (кадровий день)  8 липня 2014 року,  керівництвом фіскальної служби буде підписано наказ про призначення Феделеша М.М. начальником Чопської митниці. Всі необхідні документи для цього вже готові. Бажаємо, щоб  не виникло нове прислів’я як про вищезгадані хрести, зокрема «Призначається на посаду начальника Чопської митниці за 2 мільйони доларів США такий-то такий-то». До слова,  а хто взяв гроші, мабуть,  треба знову  приїхати на Закарпаття Макаренку…

Хочеться відмітити, що в закарпатських засобах інформації тільки сайти підконтрольні Віктору Балозі виступили з критикою проти призначення Михайла Феделеша   начальником Чопської митниці. Кажуть: останній вдало використав це, наголосивши своїм покровителям: мов бачите тільки «фейсбушний» Балога проти, а всіх  інших влаштовує.

Ми не йдемо в унісон з Балогами, але в кадрових питаннях Закарпаття хочемо бути об’єктивними та сприяти владі  у викоріненні такого зла, як корупція. Ні хабарництву, ні новій-старій митниці!

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *