На базі Ясінянської ОТГ відбулися заходи у рамках Союзницького саміту за участі представників ЗСУ, Євросоюзу й НАТО

На базі Ясінянської ОТГ відбулися заходи у рамках Союзницького саміту, який обʼєднав представників місцевої влади, посольств країн Євросоюзу й НАТО, військовослужбовців Збройних сил України та представників громадського сектору.
На брифінгу привяченому події виступили Ясінянський селищний голова Андрій Делятинчук, представник Посольства Ірландії в Україні Алекс Редман, військовий аташе Посольства Естонії в Україні полковник Ееро Кіннунен, представник оперативного командування Північ Микола Журавльов, представник оперативного командування Захід Сергій Приймак, голова Закарпатського крайового товариства «Просвіта» Павло Федака.
Руслан Балог студент 3 курсу ІБАС Академії культури і мистецтв виконав для присутніх пісню «За Україну».
Полковник Микола Журавльов вручив учасникам Саміту почесні відзнаки командування і висловив вдячність союзникам за надану допомогу нашим бійцям. Також Микола Журавльов обговорив з полковником Ееро Кіннуненом досвід переходу армії з системи управління радянського зразка на стандарти НАТО.
Заступниця начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА Марина Чепа-Марковці від імені керівництва області подякувала міжнародним партнерам за вагому військову й гуманітарну підтримку України від початку повномасштабного вторгнення.
Представник військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка молодший лейтенант Андрій Гегель здійснював переклад розмов учасників англійською мовою.
У межах заходу відбулася церемонія вшанування пам’яті полеглих захисників. Присутні поклали квіти і лампадки до меморіалу в селищі Ясіня.

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *