Майже півтори тисячі закарпатців через борги залишились без газу

газЗа дев’ять місяців поточного року ПАТ «Закарпатгаз» від’єднав від газопостачання 1427 споживачів, котрі накопичили  борги з оплати за природний газ на суму понад 8 мільйонів 730 тисяч гривень. За цей же період ПАТ «Закарпатгаз» надіслав клієнтам, що боргують за спожите голубе паливо, майже 13 тисяч попереджень про припинення газопостачання. Загальна сума боргів споживачів, котрі отримали згадані попередження, становила понад 28,5 мільйона гривень.

Що наразі змінилося у роботі ПАТ «Закарпатгаз» із боржниками? По-перше, маємо нового постачальника газу – тепер це ТОВ «Закарпатгаз Збут». Щоб голубе паливо безперебійно та безпечно надходило до вашого помешкання, потрібно укласти з новим постачальником договір та отримати новий номер особового рахунку. Відтак – своєчасно сплачувати за газ за реквізитами нового постачальника, пам’ятаючи, що накопичений борг – головний чинник, який може призвести до вашого некомфортного зимування. По-друге, радикальні заходи до боржників приватного сектора (а йдеться ніяк не про несплату за один місяць) застосовуються саме з подачі «Закарпатгаз Збуту», який, враховуючи вимоги чинного законодавства, відслідковує кількість боржників та суму їхніх заборгованостей. «Діємо виключно за складеними новим постачальником списками, наголошує Дмитро Йовенко, при цьому практикуємо не опломбування газопостачального обладнання, як спосіб, з яким споживачі навчилися успішно «боротися», а здійснюємо винятково механічне від’єднання від вуличного газопроводу».

ПАТ «Закарпатгаз» закликає споживачів, котрі через важкий фінансовий стан не можуть сплачувати за спожитий газ в повному обсязі і самотужки, скористатися субсидією. Оформлена субсидія – це той ефективний інструмент, який реально зможе допомогти розрахуватися з накопиченими боргами. І в жодному випадку не вдаватися до втручань у роботу газових лічильників з метою заниження показників й – відповідно – зменшення оплати за них. Фахівцям Товариства виявити такі втручання абсолютно нескладно. Оплатити ж штрафи та суми завданих підприємству збитків – проблема для споживача знову ж таки практично не вирішувана.

Залиште відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *